Un birou ce pare sa fi apartinut lui Federico Garcia Lorca traverseaza timpul si spatiul, reunind destinele halucinante ale câtorva personaje...O scriitoare debusolata care, odata intrata în posesia lui, îsi regaseste inspiratia...
Un poet chilean asasinat în timpul regimului lui Pinochet...
Un anticar autarhic si excesiv de protector cu copiii sai, care-si dedica viata regasirii unor obiecte ce au apartinut supravietuitorilor Holocaustului...
Obiect straniu si apasator, ce poarta în sine povestea unor suferinte din trecut, biroul ajunge sa guverneze, pe nesimtite, existenta posesorilor sai.
Bestseller New York Times · Finalist National Book Award
În vreme ce primul sau roman,
Istoria iubirii, era unul proaspat, care te cucerea imediat,
Marea casa e o carte cu mult mai bogata, o explorare a unor teme si imagini care dezvaluie o alta
Nicole Krauss.
Frazele sunt atât de frumoase, scrise într-un limbaj atât de simplu si de clar, încât deseori te opresti pentru a le reciti, iar si iar.
(The San Francisco Chronicle)
Un roman uimitor, care dovedeste enormul talent al lui Nicole Krauss. Autoarea aduna laolalta elemente disparate, spatii, personaje si, reconstituind legaturile fragile dintre acestea, reuseste sa alcatuiasca un formidabil, fascinant mozaic al pierderii si durerii profunde. (Publishers Weekly)
Un roman elegiac, plin de detalii senzoriale acute, care emana intensitate emotionala. Marea casa dezvaluie viziunea tragica a lui Nicole Krauss, ca niciodata pâna acum.
Romanul este un exercitiu de mers pe sârma la o mare înaltime, numai ca sârma a fost înlocuita de nervii întinsi la maximum ai cititorului, care urmareste totul cu sufletul la gura. (The New York Times Book Review)
În Marea casa proza cu inflexiuni de matase a lui Nicole Krauss izbuteste sa transforme o piesa de mobilier într-un simbol al terorii, pe care îl primim si îl daruim, la rândul nostru, celor dragi. (The Wall Street Journal)