Pregatirea psihologica a copilului pentru scoala
Caracterizata de un intens proces de maturizare psihica, perioada prescolara reprezinta inceputul vietii sociale a copilului, care se confrunta in aceasta etapa cu experiente inedite: viata in grup, ascultarea, dialogul, jocul, competitia etc.
Alaturi de mediul familial, aceste experiente au un rol esential in formarea personalitatii, prin dezvoltarea capacitatilor de cunoastere, comunicare si perceptiv-observative.
Lucrarea prezinta intr-o maniera accesibila principalele faze ale dezvoltarii in intervalul de virsta 3-6 ani, oferind informatii utile parintilor si educatorilor care doresc sa-i creeze copilului un cadru evolutiv favorabil.
Cuprins: Pregatirea psihologica a copilului pentru scoala
Prescolaritatea ca etapa de tranzitie in dezvoltarea copilului ? Motricitatea si dezvoltarea somatica la virsta prescolara ? Maturizarea structurilor motivationale si comportamentale ? Conturarea principalelor aspecte ale personalitatii la virsta prescolara ? Rolul comunicarii cu adultul in maturizarea copilului prescolar ? Joc si invatare ? Invatarea matematica si dezvoltarea operatiilor mentale la virsta prescolara ? Activitatile de cunoastere a mediului inconjurator ca forma de invatare