Undeva, intre hotarele Angliei, un pretendent la tron stringe o armata. Spune tuturor ca e fratele Printesei albe si adevaratul mostenitor.
Sa fie el oare baiatul trimis cindva in necunoscut de mama sa, Regina alba?
Sau poate un print inchipuit, un inamic dintr-o spita marunta al lui Henric Tudor si al printesei de York?
Cind Henric Tudor a luat coroana Angliei, a stiut ca, pentru a aduce pacea intr-o tara chinuita de razboaie, trebuie sa ia de sotie o printesa dintr-o stirpe rivala, pe Elizabeth de York.
Insa Elizabeth se va gasi in situatia de a hotari de partea cui sa fie: a Casei Tudor sau a Casei de York, a sotului sau a baiatului ce pretinde sa-i fie frate, un frate demult pierdut.
„Philippa Gregory si-a facut o adevarata misiune din a le insufla pasiunea, dorinta de independenta doamnelor de la curtea Angliei, unor personaje care inainte de a ajunge in roman isi traiau istoria lipsita de viata in vreun arbore genealogic, tinute minte doar ca moneda de schimb in diplomatie sau ca mijloc de perpetuare a marilor case nobiliare. In romane precum Printesa alba, Philippa Gregory schimba soarta acestor personaje, creindu-le un portret psihologic aparte.”
(The Telegraph)
„Philippa Gregory are abilitatea de a lua evenimente incilcite din marea istorie si de a le pune intr-o poveste accesibila pentru omul contemporan.”
(The Sunday Times Culture)
„Margaret Beaufort e autoritara, cruda, nemiloasa si, mai presus de toate, minata de credinta nestramutata ca Dumnezeu o sprijina numai pe ea. Pe de alta parte, pe masura ce Elizabeth se maturizeaza, gaseste intelepciunea de a iesi de sub puternica influenta a lui Margaret. Datorita acestor personaje exceptionale, Printesa alba nu este neaparat povestea nasterii unei dinastii, ci imaginea luptei dintre doua personalitati istorice feminine.”
(The Daily Express)