Psihologia sociala reprezinta un domeniu complex, actual si interesant. Pentru a intelege intreaga complexitate si varietate a fenomenelor si proceselor psihosociale pe care le studiaza aceasta se impune cunoasterea manualelor si materialelor speciale care se raporteaza la diverse curente stiintifice, si care-i dezvolta in mod diferit continutul.
Avantajul prezentului manual consta in faptul ca, mai intai, aici sunt tratate riguros problemele cardinale ale psihologiei sociale. Apoi, este prezentata caracteristica generala a fenomenelor si notiunilor sale de baza, determinate de apartenenta oamenilor la diferite grupuri sociale si implementarea lor in cadrul acestora.
Informatia din manual este furnizata astfel incat sa nu apara contradictii in procesul insusirii unui volum mare de cunostinte. In plus, forma interogativa intrebare-raspuns de redactare a materialului permite, pe de o parte, insusirea mai buna a particularitatilor de manifestare a numeroa-selor fenomene si procese psihosociale, iar, pe de alta parte, corespunde logicii si continutului raspunsurilor la intrebarile examenului la disciplina Psihologia sociala.
Prezenta lucrare se adreseaza studentilor si doctoranzilor de la facultatile de psihologie si sociologie din institutiile de invatamant superior, celor care studiaza specialitatile: conducerea, managementul, legatura cu societatea, reclama, precum si tuturor celor interesati de psihologia sociala.