Punctul ideal. Plăcerile suferinței și căutarea sensului
Mergem la filme care ne fac să plângem, mâncăm picant și alergăm la maraton până ni se taie răsuflarea. De ce avem nevoie uneori de durerea fizică și de tumultul emoțional? Cu idei argumentate și bine documentată, această carte ingenioasă ne arată de ce o viață lipsită de suferința pe care o alegem singuri ar fi goală – ba chiar mai rău, plictisitoare.Analizând descoperirile revoluționare ale psihologiei, Punctul ideal ne arată cum tipul potrivit de suferință pregătește terenul pentru împlinire.
Nu suntem în mod natural hedoniști.
Deși de multe ori asociem o viață bună cu plăcerea și cu lipsa eșecului, efortul, lupta și greutățile, precum și frica sau tristețea, ne pot duce, în contextele potrivite, la o viață cu sens, la satisfacții morale și la bucuria cunoașterii.
Durerea ne distrage de la spaime, poate să servească unor scopuri sociale, să arate cât de puternici suntem sau, dimpotrivă, funcționează pe post de strigăt de ajutor.
Suferința nu e neapărat un lucru rău. Paul Bloom explică de ce experiența durerii sporește plăcerea ulterioară și relevă faptul că o viață lipsită de durere ar fi plictisitoare.
Good Morning America
Contează pe faptul că Paul Bloom îți poate da peste cap presupunerile despre omenire.
A făcut-o din nou cu Punctul ideal! De data aceasta însă investigațiile sale asupra durerii și suferinței, plăcerii și sensului pun – și răspund la – întrebarea eternă despre ce face ca viața să merite trăită.
Nu rata această carte elocventă și erudită.
Susan Cain
Paul Bloom are darul de a depista paradoxurile naturii umane și de a le rezolva cu ajutorul unor explicații profunde și satisfăcătoare, iar această carte lucidă și fascinantă reușește să ne pună pe gânduri cu privire la formele noastre de masochism, în aparență de neînțeles.
Steven Pinker