Puterea semnificatiei. Cladeste-ti o viata care merita traita
Emily Esfahani Smith este o autoare care, pornind de la psihologie, filosofie si literatura universala, scrie despre experienta umana – de ce suntem in felul in care suntem si cum putem descoperi farmecul si sensul existentei intr-o lume plina de suferinta.
O parte dintre textele ei au aparut in publicatii precum Wall Street Journal, The New York Times, The Atlantic si Time.
In acelasi timp, este cadru didactic, indrumator de psihologie pozitiva la Universitatea din Pennsylvania si editor al revistei publicate de Hoover Institution a Universitatii Stanford, unde conduce proiectul Ben Franklin Circles, un experiment prin care oamenii din comunitatile locale sunt ajutati sa‑si descopere sensul in viata.
Nascuta la Zürich, Emily Esfahani Smith a crescut in Montréal, Canada. A absolvit Colegiul Dartmouth si a obtinut un masterat in psihologie pozitiva aplicata la Universitatea din Pennsylvania. In prezent, locuieste impreuna cu sotul sau in Washington, D. C.
O carte profunda... Subliniind puterea legaturilor sufletesti, autoarea il asigura pe cititor ca descoperirea semnificatiei nu e rezultatul vreunei „mari revelatii“, ci mai degraba al micilor gesturi si actiunilor modeste. — Kirkus Reviews
Traim intr-o epoca obsedata de fericire, pe care insa ne e din ce in ce mai dificil s-o definim, desi o gasim, ca promisiune, aproape pretutindeni. Tot paradoxal este ca suntem tot mai deprimati, mai obositi, mai derutati – suntem mai nefericiti. Multi dintre noi am uitat ca sentimentul de implinire si cel de multumire nu vin atat din faptul de a ne simti bine, ci din cel de a-i face pe ceilalti sa se simta bine, nu din a acumula, ci din a darui.
Emily Esfahani Smith reia acest adevar fundamental si il argumenteaza de-a lungul unui demers in care impleteste cele mai recente descoperiri din psihologie, literatura, istorie, stiintele sociale cu propria experienta, incepand din copilarie. Toate acestea, intr-un stil accesibil marelui public, incitant, comparabil cu al celor mai talentati povestitori.