CARTI »
Librarie online »
Razboiul sexelor. Infidelitate, conflicte sexuale si alte lupte din dormitor Razboiul sexelor. Infidelitate, conflicte sexuale si alte lupte din dormitor
Un altfel de manual de educatie sexuala!
Razboiul sexelor sau infidelitate, conflicte sexuale si alte lupte din dormitor.
Robin Baker a scris carte de popularizare a stiintei, prezentand o teza revolutionara despre sex, care pune sub semnul intrebarii supozitii vechi de secole. Autorul pune la indemanacititorilor noile descoperiri cu privire la interpretarea comportamentului sexual.
Oamenii isi dedica o mare parte din timp sexului si reproducerii, dar petrec mai mult timp vorbind sau gandindu-se la sex decat facand sex. In ciuda importantei pe care o acorda acestui proces, multi oameni sunt extrem de derutati de propriile activitati, reactii si emotii de natura sexuala.
Procesul evolutiei a programat barbatii sa cucereasca si sa monopolizeze femeile, in timp ce femeile, fara sa stie vreodata ca o fac, cauta cel mai bun material genetic de la potentialii parteneri sexuali.
In aceasta carte, Robin Baker dezvaluie o serie de adevaruri care pot parea socante: 10% dintre cei considerati ?tatii? copiilor nu sunt tatii lor naturali; mai putin de 1% din spermatozoizii unui barbat sunt capabili sa fertilizeze ovulul (restul se afla acolo pentru a lupta impotriva spermatozoizilor altor barbati); mucusul cervical ?inteligent? incurajeaza unii spermatozoizi, dar ii blocheaza pe altii; iar o femeie este mult mai probabil sa conceapa ca urmare a unei aventuri intamplatoare, decat facand sex cu partenerul ei.
In cartea sa, Robin Baker isi propune sa raspunda la o serie de intrebari: De ce, in mijlocul unei relatii care ne face sa ne simtim fericiti si multumiti, simtim uneori nevoia extrem de puternica de a ne insela partenerul/ partenera de viata?
De ce, in timpul fiecarui act sexual, numarul spermatozoizilor eliberati este atat de mare, incat poate reface populatia Statelor Unite, si inca o data pe-atat? Si, daca sunt eliberati intr-un numar atat de mare, de ce jumatate dintre ei nu ajung sa-si indeplineasca scopul? De ce simtim atat de des nevoia de a face sex, avand in vedere ca, de cele mai multe ori, nu ne dorim sa concepem si un copil?
De ce, atunci cand ne dorim cel mai putin un copil, organismul nostru (aparent) ne dezamageste, iar conceperea se produce? De ce, atunci cand ne dorim un copil, organismul nostru (aparent) ne dezamageste, iar conceperea nu se produce? De ce ne este atat de greu sa aflam care este cea mai potrivita perioada in care putem (sau nu) concepe un copil ?
De ce penisul are o anumita forma si de ce au loc anumite miscari in timpul actului sexual? De ce simtim nevoia imperioasa de a ne masturba si de ce unii dintre noi au orgasm in timpul noptii?
De ce orgasmul feminin este atat de imprevizibil si atat de greu de provocat? De ce unele persoane simt o atractie mai mare fata de persoanele de acelasi sex?