Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Povești cu femei măritate

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
IN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20
OFERTE SPECIALE
PROMOŢII ŞI PACHETE
PAULO COELHO
FII CA RÂUL CARE CURGE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Sa predam ca in Finlanda
-20
Sa predam ca in Finlanda
Editura: Trei
Data aparitiei: 2018
Numar de pagini: 248
Autor(i): Timothy D. Walker
Editura: Trei
Colectia: Educatie si Formare
Disponibilitate: In stoc

Sa predam ca în Finlanda. 33 de strategii simple pentru lectii pline de buna-dispozitie

Finlanda a surprins o lume întreaga în 2001, când elevii au obtinut cele mai bune scoruri la testul international PISA, care evalua, în premiera, competentele de gândire critica ale scolarilor din peste 30 de tari – de ...
Pret: 39,00 lei
Pret: 31,20 lei
buc.
CARTI » Manuale si Auxiliare Scolare » Sa predam ca in Finlanda

Sa predam ca in Finlanda

Sa predam ca în Finlanda. 33 de strategii simple pentru lectii pline de buna-dispozitie

Finlanda a surprins o lume întreaga în 2001, când elevii au obtinut cele mai bune scoruri la testul international PISA, care evalua, în premiera, competentele de gândire critica ale scolarilor din peste 30 de tari – de la SUA si Germania la "tigrii" din Asia de Sud-Est.

Finlanda a ramas în top si la urmatoarele evaluari internationale, ridicând întrebarea: Cum se face ca elevii din micul stat nordic - unde zilele de scoala sunt mai scurte, temele, aproape inexistente, iar testele standardizate sunt o raritate - au reusit sa obtina scoruri la nivelul suprasolicitatilor scolari asiatici?

Plecat din SUA, pentru a preda la clasa a cincea într-o scoala din Helsinki, autorul a aflat în scurta vreme secretele reusitei finlandeze.

De la pauzele de relaxare si crearea sentimentului de apartenenta între elevi pâna la esentializarea materiei în "minilectii" si co-planificarea orelor împreuna cu elevii, cartea va încurajeaza sa adaptati din metodele din miraculoasa scoala finlandeza.

--

Pentru ca învatarea sa se produca în mod autentic, aceasta ar trebui sa devina "spatiul de întâlnire" dintre profesori, elevi si lumea reala.

Construirea acestui spatiu de întâlnire presupune alinierea mai multor conditii.

Despre aceste conditii si despre maniera în care le putem dezvolta ne vorbeste Timothy Walker, care descifreaza simplu si clar cheile succesului finlandez în educatie.

Aceasta carte nu este despre Finlanda si despre un sistem de educatie, ci despre copii, despre modul în care, oriunde si oricând, starea lor de bine, serviciile de suport pentru învatare, contactul cu natura, autonomia si încrederea fac ca lumile de multe ori paralele ale profesorilor si elevilor sa se întâlneasca si sa genereze experiente relevante de învatare.

Daca analizam cele 33 de strategii propuse aici, vom observa ca lucrurile simple, care stau în puterea noastra, sunt de fapt cele care fac diferenta.

În România de azi, singura cale solida de transformare a educatiei este cea a profesorilor care vor si care pot sa faca diferenta între confortul si nepasarea "lumilor paralele" si "spatiul comun de întâlnire" al experientelor autentice de învatare.

– Prof. univ. dr. Lucian Ciolan, decan al Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei, Universitatea din Bucuresti

-----

Timothy D. Walker este un profesor american care preda în Finlanda. Scrie pe teme educationale pe blogul sau ("Taught by Finland") si în revista The Atlantic.
Carti scrise de acelasi autor:
Timothy D. Walker - Sa predam ca in Finlanda

Ce parere ai despre cartea "Sa predam ca in Finlanda" ?

Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE