Sangele. Experimentul Opus Dei
Actiunea romanului "Sângele" începe brusc, cu descoperirea unei spargeri la capela relicvelor dintr-o veche manastire madrilena.
Cititorul este introdus în miezul actiunii politienesti de descoperire a faptasilor, dar mai ales a mobilului faradelegii.
Autorul ridica valul de mister cu care este acoperita miscarea catolica numita Opus Dei, încercând în acelasi timp si o demistificare a cultului relicvelor, cult care face parte din arsenalul de propaganda al slujitorilor Bisericii Catolice.
Minunile desfasurate sub ochii credinciosilor - cum ar fi lichefierea sângelui Sfântului Pantelimon - sunt oare reale sau sunt "ajutate" sa se produca prin interventia noilor descoperiri ale stiintei?
Cititorul va urmari cu sufletul la gura desfasurarea anchetei politienesti, asezonata cu descrieri si analize foarte pertinente a doua capodopere ale pictorului flamand Hieronymus Bosch - "Gradina desfatarilor" si "Adoratia Magilor" -, o plimbare prin catacombele Parisului, referiri la monstruoasele experimente medicale ale lui Josef Mengele, precum si decodificarea unor misterioase inscriptii în greceste.
Sfârsind lectura, cititorul va ramâne uluit la dezlegarea misterului care învaluie pe parcursul întregii carti o intriga foarte bine condusa si care scoate în evidenta pregatirea filosofica si teologica a autorului, care, din interiorul tagmei ecleziastice, îsi poate permite critica sistemului din care a iesit în mod voluntar.
O carte din care cititorul interesat, nu numai de intriga politista, are multe de învatat.