Spinzuratul de la Conakry
Cum poate fostul refugiat politic român Aurel Timescu sa fie consul al Frantei?
Cu accentul lui românesc, aerul de anii ’30 si trecutul de pianist prin baruri, nu are nicio legatura cu Quai d’Orsay.
De altfel, pierde vremea în posturi mediocre. De data asta e în Guineea, el, care nu suporta caldura.
Traieste linistit, transpira, bea vin de Tokay si cânta la pian. Când, dintr-o data, se întâmpla singurul lucru din lume care ar putea sa-l scoata din amorteala: o moarte inexplicabila.
Spânzurat de catargul iahtului sau, un barbat atârna în mijlocul radei portului Conakry. Ce-ascunde moartea aceasta? Niste evenimente misterioase?
O dovada de dragoste care nu mai soseste? Sau poate un vis eroic venit de foarte departe?
Orice ar fi, moartea lui ar ramâne nepedepsita daca Aurel n-ar gasi oportunitatea sa-si duca marea batalie. O batalie împotriva nedreptatii.
Romanul a câstigat premiul Arsène Lupin pentru Literatura Politista în 2018.
„Umor fara limite.”
Paris Match
„Thriller-ul diplomatic al lui Jean-Christophe Rufin patrunde în meandrele universului african si ne dezvaluie tesatura invizibila a relatiilor de familie din cadrul institutiilor oficiale.”
L’Obs
„Jean-Christophe Rufin se autodepaseste dând, printr-o minutioasa analiza psihologica, trup si suflet acestui personaj de hârtie cât se poate de emotionant. Asteptam urmarea!”
L’Echo Républicain
„Cu romanul sau, Spînzuratul de la Conakry, nemuritorul Jean-Christophe Rufin propune o bijuterie a fictiunii cu parfum de policier, care, asa cum arata si titlul, se desfasoara în Guineea, pe continentul african.”
Touki Montreal