Strategii de responsabilizare a membrilor unei organizatii
Responsabilizarea, unul dintre cele mai promitatoare concepte de afaceri ale anilor ?80, este apreciat si astazi ca ?usor de zis, dar greu de facut?. E clar ca managerii doresc angajati care sa-si asume responsabilitati, iar angajatii doresc sa se implice cat mai mult in activitatea companiilor. Undeva pe acest drum apar insa obstacole.
Autorii cartii de fata analizeaza punerea in aplicare a strategiilor de responsabilizare, subliniind faptul ca este vorba despre o noua paradigma manageriala. Aplicarea acestui concept inseamna, de fapt, trecerea de la cultura ierarhica a unei organizatii la aceea bazata pe responsabilizare. Atitudinile, comportamentele si modurile de relationare trebuie sa se schimbe pentru ca o organizatie, membrii echipelor si liderii lor sa paseasca spre responsabilizare.
Cartea va prezinta conceptele-cheie necesare acestui drum: cele trei strategii utile instituirii responsabilizarii in organizatie, cele trei etape ale procesului de aplicare a responsabilizarii si cadrul punerii in practica a acesteia. Autorii, specialisti renumiti ai managementului contemporan, considera ca responsabilizarea este cruciala pentru companiile care vor sa fie competitive in lumea afacerilor de maine.