Miturile ne povestesc ca în timpul vârstei de aur a umanitatii (Satya yuga) Yoga era o disciplina obisnuita la oameni, iar tehnicile ei erau utilizate pentru sanatatea trupului, a mintii si a sufletului.Nu existau diverse tipuri de Yoga, ci un sistem complex de cunostinte, de inspiratie dumnezeiasca, care ajutau omul în practica sa de zi cu zi sa-si realizeze potentialitatile spirituale.
Apoi, de-a lungul secolelor, Yoga s-a scindat în diverse discipline, scoli si stiluri, ca un fluviu maiestuos care se ramifica în mii de pârâiase.
Practica Yoga prevede un traseu precis: la început trupul trebuie sa fie purificat si fortificat prin intermediul unor posturi adecvate (asana) si o respiratie corecta (pranayama).
Odata ce trupul este reechilibrat, practicantul este invitat sa cultive o atitudine mentala bazata pe „non-atasament” fata de aspectele vietii. Non-atasament nu înseamna indiferenta, ci, dimpotriva, yoghinul este integrat în mod activ în viata de zi cu zi, dar el este constient ca aspectele și fenomenele din aceasta lume sunt iluzorii.
Tarotul Yoga este un instrument util de divinatie atât pentru practicantul Yoga, cât si pentru cei care doresc sa se apropie de acest mod sacru și stravechi de a gândi.
In cadrul acestui set de Tarot, Arcanele Minore fac corelatii cu cei patru centri fundamentali de forta: muladhara chakra – necesitati ale trupului si ale vietii cotidiene; svadhistana chakra – emotivitate; manipura chakra – actiune, creativitate; anahata chakra – rationalitate, si patru sisteme diferite de Yoga: Hatha Yoga, Bhakti Yoga, Karma Yoga, Raja Yoga.
Cele 22 de Arcane Majore sunt corelate cu reprezentarile arhetipale asa cum sunt ele infatisate in traditia vedica.
Traditia Yoga si cea a Tarotului sunt doua cai diferite care conduc în acelasi punct: cunoasterea profunda de sine.