Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Povești cu femei măritate

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
IN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20
OFERTE SPECIALE
PROMOŢII ŞI PACHETE
PAULO COELHO
FII CA RÂUL CARE CURGE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Tărâmuri. Călătorii prin lumile dispărute ale pământului
-10
Tărâmuri. Călătorii prin lumile dispărute ale pământului
Editura: Publica
Data aparitiei: 2022
Numar de pagini: 496
Autor(i): Thomas Halliday
Editura: Publica
Disponibilitate: In stoc

Trecutul este trecut, dar el lasă indicii, iar Thomas Halliday, un paleontolog tânăr și strălucit, a folosit știința de ultimă oră pentru a le descifra mai exact ca niciodată.

În Tărâmuri, autorul face în fiecare pagină să reînvie 16 situri fosile, vechi de până la 530 de milioane de ani.

Această carte ...
Pret: 79,00 lei
Pret: 71,10 lei
buc.
CARTI » Istorie » Tărâmuri. Călătorii prin lumile dispărute ale pământului

Tărâmuri. Călătorii prin lumile dispărute ale pământului

Trecutul este trecut, dar el lasă indicii, iar Thomas Halliday, un paleontolog tânăr și strălucit, a folosit știința de ultimă oră pentru a le descifra mai exact ca niciodată.

În Tărâmuri, autorul face în fiecare pagină să reînvie 16 situri fosile, vechi de până la 530 de milioane de ani.

Această carte este o explorare a Pământului de altădată, a schimbărilor care au apărut pe parcursul istoriei sale și a modalităților pe care viața le-a găsit pentru a se adapta – sau nu.

Ne poartă din savanele Kenyei în Pliocen, unde vedem cum un piton alungă un grup de australopiteci într-un copac acacia, către o faleză care domină întinderile de sare a ceea ce ar fi bazinul mediteraneean în Miocen, până în pădurile tropicale ale Antarcticii în Eocen și în mlaștinile Australiei în Edicaran, unde întrezărim primele urme de viață microbiană.

Tărâmuri ne oferă o perspectivă extraordinar de amplă asupra planetei noastre. Gândul că un lucru atât de vast precum Marea Barieră de Corali, de exemplu, cu toată diversitatea ei vibrantă, ar putea să dispară într-o bună zi pare improbabil.

Însă arhiva fosilelor ne atrage atenția că acest gen de schimbare totală nu numai că este posibilă, dar s-a și repetat de-a lungul istoriei Pământului.

Chiar dacă operează pe această pânză uriașă, Halliday ne apropie de relațiile complexe care definesc lumile sale dispărute.

Într-o proză romanescă, el ilustrează modul în care se formează ecosistemele, în care speciile dispar și sunt înlocuite sau în care acestea migrează, se adaptează și colaborează.

Tărâmuri este o realizare uluitoare: o narațiune surprinzător de emoționantă despre persistența vieții, fragilitatea ecosistemelor aparent permanente și anvergura timpului profund, toate având ceva să ne spună despre criza noastră actuală.

Deopotrivă informativă și imaginativă. Vă va schimba modul în care priviți istoria vieții și, cel mai probabil, și viitorul.

— Elizabeth Kolbert, autoarea cărții Under a White Sky

Una dintre cele mai bune cărți ale anului.

— The New Yorker

Debutul lui Thomas Halliday este o călătorie caleidoscopică și evocativă în timpul profund. El ia arhive fosile tăcute și cercetări științifice complexe și le aduce la viață – gălăgioase, pline de culoare și tridimensionale.

Te vei trezi lângă pinguini gigantici de doi metri într-o Antarctică împădurită, de acum 41 de milioane de ani, și auzind aisberguri cântând în Africa de Sud, în urmă cu vreo 444 de milioane de ani.

Poate cel mai important, Tărâmuri este un memento oportun al vremelniciei planetei noastre și a ceea ce putem învăța din trecut.

— Andrea Wulf, autoarea cărții The Invention of Nature: Alexander von Humboldt's New World

Aceasta este o poveste de aventuri absolut captivantă, care explorează priveliștile schimbătoare ale trecutului planetei noastre. În decursul istoriei sale planetare, Pământul a însemnat multe lumi diferite și Thomas Halliday este ghidul perfect către aceste peisaje de altădată și creaturile extraordinare care le-au populat.

— Lewis Dartnell, autorul cărții Origins: How Earth's History Shaped Human History

Minunată și plină de farmec, rafinat scrisă, această carte este o călătorie în timp de dimensiuni spectaculoase, în evoluția planetei noastre și în lumea în care trăim. Este o lectură fascinantă.

— Isabella Tree, autoarea cărții Wilding: Returning Nature to Our Farm

Ce parere ai despre cartea "Tărâmuri. Călătorii prin lumile dispărute ale pământului" ?

Cine a cumparat Tărâmuri. Călătorii prin lumile dispărute ale pământului, a mai cumparat si:
Misterele istoriei. Adevarul despre miturile din trecutul nostru
Graeme Donald
Romanii din afara granitelor tarii si unitatea spirituala nationala
Mihai Eminescu
Cronologie universala
DK
Hitler. Doar lumea era de ajuns
Brendan Simms
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE