Universul lui Edgar Cayce. Calitatea Vietii, Alimentatia si Mediul
Vaca nebuna, boul cu hormoni, puiul cu dioxina, branza cu listerina... Toate aceste exemple dramatice ne indeamna astazi la cea mai mare prudenta fata de alimentatia noastra.
Mort in 1945, marele vindecator american Edgar Cayce, precursor al medicinei alternative, isi avertizase deja pacientii contra derivelor societatii de consum.
Materialismul omului modern l-a impins spre un dispret generalizat fata de natura (animale, vegetale, minerale) din care se hraneste.
Si totusi, legatura intre alimentatia noastra si acele ,,boli ale civilizatiei" care sunt cancerul, patologiile cardiovasculare si nervoase este dovedita.
Pentru Edgar Cayce, alimentatia era deci primul dintre medicamente.
Edgar Cayce le recomanda pacientilor regimuri si dadea indicatii foarte pretioase despre felul in care trebuie sa se hraneasca sanatos.
Sfaturile lui despre lactate, dulciuri, oua, dar si despre gatitul si conservarea alimentelor sunt in acord cu descoperirile recente din domeniul dieteticii.
Cuprinzand un mare numar de lecturi inedite ale lui Cayce despre alimentatie, dar si despre mediu si calitatea vietii in general, acest volum inchide seria intitulata Universul lui Edgar Cayce.
Edgar Cayce, cel mai mare medium si vindecator american, a tratat peste 9.000 de oameni, cei mai multi vindecandu-se in urma recomandarilor sale.
Dintre acestea, muzica ocupa un loc important. Cayce considera ca multe boli - si dintre cele mai grave - puteau sa fie ameliorate si chiar vindecate prin muzica.
Totusi, isi avertiza auditorii fata de unele genuri de muzica ce pot sa-i imbolnaveasca pe cei care le asculta. Muzica este un medicament care trebuie folosit cu discernamant...