Învață cum să îți faci un plan financiar pe termen lung și să lași moștenire o avere, și nu griji, asta după ce te vei bucura de tot ceea ce banii vor aduce bun în viața ta.
Indiferent de stadiul vieții în care te situezi, ai șansa să pornești chiar acum ... citeste mai departe
Cum poți duce o viață plină de sens într-o societate tot mai individualistă, care pare să reducă din ce în ce mai mult legăturile profunde dintre oameni?
În această carte incitantă, deopotrivă ghid de dezvoltare personală și comentariu social incisiv, jurnalistul David Brooks propune câteva răspunsuri.
Cu toții greșim, călcăm strâmb, țipăm la propriii copii, ne enervăm pe cei mai buni prieteni, ne criticăm partenerii sau ne judecăm aproapele.
Important este să recunoaștem acest lucru, să ne cerem iertare și să încercăm să fim nu cei mai buni, doar mai buni.
151 de gânditori din domenii interconectate răspund la o întrebare a prezentului: Ce concept știinţific ar îmbunătăţi instrumentarul cognitiv al fiecăruia dintre noi?
În limbajul cotidian, termenii se schimbă odată cu rezultatele cercetărilor științifice, care avansează în ritm tot mai alert.
Subiectele de interes sunt circumscrise unor domenii care progresează ... citeste mai departe
Un alt fel de a învăța - Neuroștiința în slujba educației Cum învățăm? Cum reținem informații pe termen lung? Ce se petrece în creierul nostru atunci când rezolvăm un exercițiu de matematică? La aceste întrebări și la multe altele legate de procesul învățării, educați și pedagogie răspund autorii acestui volum. ... citeste mai departe
Inteligența emoțională este o carte-cult. Ea a marcat o revoluţie uluitoare în psihologie, prin analiza importanţei covârşitoare a emoţiilor în dezvoltarea personalităţii umane.
Pornind de la rezultatele cercetărilor contemporane asupra creierului şi comportamentului, Daniel Goleman propune extinderea conceptului de inteligenţă.
Este bine-cunoscut termenul de IQ – coeficientul care măsoară inteligenţa ... citeste mai departe
O lucrare clasică despre cum moștenirea genetică și culturală din istoria evoluției omenirii, corect direcționată, poate conduce la un echilibru colectiv și, implicit, la o evoluție pozitivă a sinelui, pentru o mai bună societate a viitorului.
În trei minute pe ceas, reflectează la nebunia înțelepților împreună cu Erasmus din Rotterdam, privește piatra înflorind alături de Paul Celan, pune culoare cu Picasso și zăbovește preț de o cafea cu Gertrude Stein.
La final, te vei fi (re)întâlnit cu tine însuți.