Poveste muzicala de Craciun - Cristina Andone, Adriana Gheorghe, Sebastian Oprita, Thea Olteanu
Cristina Andone, reinvie in aceasta carte magia povestilor de Craciun cu trei povesti minunate: Uvertura fulgilor curiosi, Cand vine Mosul? si Dimineata de Craciun.
Ca intotdeauna, povestile isi propun sa-i familiarizeze pe cei mici cu universul muzicii clasice, imbinand ... citeste mai departe
Un roman despre fascinatia si spaima provocate de enigmele cu care se va confrunta omul in infinitatea spatiului.
Un obiect cilindric, de dimensiuni gigantice, patrunde in sistemul solar. Grupul de exploratori umani care il intercepteaza si incearca sa elucideze misterul ramane perplex in fata descoperirii ca nu este un obiect natural, ... citeste mai departe
Suntem in anul 1944. Europa e ingenuncheata de catastrofa celui de-al Doilea Razboi Mondial.
Trupele aliate sunt din ce in ce mai aproape de victorie.
Intr-o perioada in care fiecare supraveghea pe fiecare, la Bucuresti, Serviciul Special de Informatii pierde un spion valoros, iar conducerea nu doreste rezolvarea misterioasei crime.
Unsprezece povestiri, unsprezece cazuri rezolvate cu succes, unsprezece texte in care Haralamb Zinca isi da masura talentului de scriitor, exersandu-se si in genul aparte si complicat al prozei scurte.
Aflat in concediu de creatie la Pelisor, scriitorul Haralamb Zinca ia parte la o aventura asemanatoare celor imaginate in operele sale.
Editura Publisol lanseaza, la inceputul lunii august, seria de autor Horia Tecuceanu.
Alaturi de Haralamb Zinca si Rodica Ojog-Brasoveanu, Horia Tecuceanu e un scriitor-legenda al perioadei de dinainte de 1989 si, pana azi, unul dintre cei mai importanti autori romani de carti politiste.
Horia Tecuceanu este creatorul unui personaj puternic, charismatic si ... citeste mai departe
Cea mai indrazneata scrisoare de dragoste pe care un barbat a primit-o vreodata !
Aceasta capodopera a erotismului, care a starnit unul dintre cele mai puternice scandaluri literare ale secolului al XX-lea, nu s-a dorit a fi de la bun inceput o carte. Ci o simpla scrisoare de dragoste, o declaratie ... citeste mai departe
Psihopatologia îmbracă multe forme – de la cele mai grave, care echivalează cu o dezintegrare aproape completă a personalității, la cele mai ușoare, mai acceptabile social, în care suferința individului poate trece neobservată de cei din jurul său.
În adâncuri există însă mereu un zbucium, ce transpare prin produsele inconștientului – ... citeste mai departe
Prelucrarea pielii, a blanurilor mari si a blanurilor mici se numara printre cele mai vechi tehnici.
In prezent, la tabacire se folosesc in mare masura substante chimice. Cu toate acestea se tabacea traditional cu extracte din plante, grasimi sau chiar fum. pentru a conserva pieile si a le face moi.
"O capodopera a goticului postmodern!“ (The Guardian)
Strabatand apele intunecate ale istoriei, Melmoth bantuie lumea de secole, iar acum vine spre noi in romanul cu care se intoarce Sarah Perry dupa succesul cu Sarpele din Essex.
In biblioteca pragheza la care lucreaza Helen Franklin, Karel, un prieten, gaseste o scrisoare misterioasa. Confesiune ... citeste mai departe
"Ghicitoarea. Formele ei de arta: Ovidiu Papadima a elaborat, in urma cu cca 4 decenii, un studiu fundamental asupra originilor, semnificatiilor si structurii artistice a ghicitorii romanesti in context universal, deschizand nebanuite perspective asupra speciei in discutie si a raporturilor ei cu ansamblul creatiei noastre populare.