În Bonobo si ateul, Frans de Waal foloseste cunostintele dobândite în zeci de ani de cercetare a primatelor, si a speciei bonobo în particular, pentru a aprofunda cu ochiul fin al eseistului cultural, versat în istoria artei si în filozofie, probleme fundamentale ale naturii umane.
O descriere plina de minunatie a geniului pasarilor. (Scientific American)
Geniul pasarilor este o cercetare stiintifica eleganta si fascinanta si, totodata, un jurnal de calatorii al autoarei.
Ackerman reuseste sa ne faca sa privim cu alti ochi pasarile si talentele lor exceptionale si sa descoperim ce anume putem învata de la ... citeste mai departe
Padurile au chipul nostru divers si sunt la fel de minunate si de pline de viata pe cat este capacitatea noastra de a le iubi!
Padurile sunt profesia lui, iar lucrul cu arborii, viata lui: Peter Wohlleben, padurarul care a surprins o lume întreaga cu bestsellerul Viata secreta a copacilor, revine ... citeste mai departe
Nimic din universul nostru – de la particulele elementare la corpurile ceresti – nu are un comportament complet predictibil. .
Un robinet care picura, dinamica ecosistemelor, epidemiile de pojar, capriciile meteorologice, evolutia bursei – toate acestea prezinta stranii tipare de comportament, care au ajuns sa fie explicate odata cu aparitia teoriei ... citeste mai departe
Cum comunica si ce simt copacii... Descoperirea unei lumi ascunse!
O întreaga carte despre copaci? Despre acele organisme care fac umbra, purifica aerul si care sunt bune de agatat hamacul? Silvicultorul Peter Wohlleben ne demonstreaza cu mult sarm ca padurile si copacii fac parte dintr-un univers palpitant, deloc plictisitor.
Cum a contribuit la faurirea lumii moderne o teorie matematica periculoasa.
La sfârsitul secolului XVI si începutul secolului XVII, Europa era framântata de conflicte violente nu doar în plan politic si social, dar si în aparent mult mai pasnicul domeniu al stiintelor matematice.
O colectie de peste patruzeci dintre eseurile preferate ale lui Tyson, Moartea într-o gaura neagra abordeaza nenumarate subiecte, de la firavele eforturi ale industriei filmului de a crea cerul înstelat, pâna la ce-ar însemna sa te afli în interiorul unei gauri negre.
Cel mai cunoscut astrofizician al Americii, Tyson este un ... citeste mai departe
"Imunitatea înnascuta si revolutia din domeniul sanatatii
Renumitul gastroenterolog Hiromi Shinya ne îndeamna în aceasta carte sa ne întarim imunitatea înnascuta, aratând cum se protejeaza si se curata celulele si cum sa facem ca trilioanele de bacterii care traiesc în noi sa lucreze în beneficiul nostru.
Daca mintea constienta reprezinta doar vârful aisbergului din ceea ce înseamna activitatea cerebrala, atunci cu ce se ocupa restul creierului uman?
Si cine pe cine conduce oare în tandemul om?
Specialistul în neurostiinte David Eagleman plonjeaza în adâncimile subconstientului omenesc, care are o „viata personala" tainica si foarte intensa.