Sindromul ghinionistului îi afectează pe oamenii care nu au încredere în sine și nu își iubesc propria persoană.
Prima condiție pentru a scăpa de acest sindrom este să aveți o viață activă, pentru că așa nu veți mai avea timp să vă analizați insuccesele.
Pentru optimiști, reușita reprezintă nu ceva ce li ... citeste mai departe
Este vorba despre comunicare, despre felul în care ea este construită.
Despre lucrul căruia îi acordăm atenție în timpul comunicării și despre ceea ce trece pe lângă conștientul nostru, dar este de 5 ori mai important, despre partea nonverbală, fără cuvinte.
În comunicare, noi exprimăm ceea ce vrem să spunem (dar, de ... citeste mai departe
Noua Psihologie a Banilor este o analiza accesibila si cuprinzatoare a relatiei noastre psihologice cu banii sub toate formele ei.
Comprehensiv si profund, Adrian Furnham exploreaza rolul pe care îl joaca banii într-o serie de contexte, de la familie la strada, si se întreaba daca relatia este întotdeauna una sanatoasa.
O carte laureata cu Marele Premiu Literar al Africii Negre.
Un seducator de profesie trimite aceasi scrisoare unor tinere scriitoare, invitandu-le intr-o calatorie in Camerun, in Africa.. Singura conditie pentru a participa la turneu, sa scrie un text pe tema Femeia care am visat ca sunt si cea care am devenit.
Ce inseamna panica in masa? Ce ne sperie cel mai tare? In ce mod poate fi transformata panica in instrument de manipulare?
Cum actioneaza asupra noastra zvonurile si in ce fel putem transforma ?industria zvonurilor? intr-un mecanism eficient, care sa ne sprijine, sa ne ajute, sa ne serveasca?
Sunt intrebuintate, de catre om si fata de om, o cantitate uriasa de forme, tipuri si mijloace diferite de influenta ? convingerea, constrangerea, sugestia, contaminarea ? precum si metode si procedee, tehnici si tehnologii de influenta.
Fiecare din aceste influente, dispunand de specificul si posibilitatile lor, capata o intruchipare completa ... citeste mai departe
O carte-eveniment. ?Vrand sa fac un dar poetilor romani ? de la care in tinerete am primit inestimabile daruri, Nichita, Cezar, Grigore ? am indraznit o versiune romaneasca a intraductibilelor si abstruselor poeme rilkeene.
Mostre supreme ale unui discurs poetic somnambulic, desfidand nu numai logica si sintaxa curenta dar si ... citeste mai departe
Marina Tvetaieva se distinge printr-o scriitura accentuat personala, nu numai in poezie, dar si in proza.
Este vorba de stilistica ei nervoasa, abrupta, sincopata, chiar si ortografic inconfundabila, cu multiple linii de pauza ori intercalari neuzuale de paranteze, exclamatii si altele. Care sa fie, deci, cuvantul nimerit pentru a surprinde ... citeste mai departe
Editie critica, text stabilit, studiu introductiv, note si bibliografie de Adrian Michiduta.
Volumul reproduce o parte semnificativa din publicistica filosofica a autorului, precum si teza de licenta sustinuta de P.P.Negulescu in 1892, la Facultatea de Filosofie si Litere din Bucuresti. In Addenda la volum sunt publicate Discursul de receptie la Academie, ... citeste mai departe
?Publicat in 1910, romanul lui Rilke constituie un varf indiscutabil.
Starile sunt, aici, pretutindeni, descrise exact, incet, viu, ravasitor de viu; da, ritmurile curg, treptat-treptat, schimbandu-si respiratia, si oferind, de la un rand la altul, surpriza; ineditul, neobisnuitul, exceptionalul fiind cadrul firesc al acestui roman atipic, tensionat, printre obiceiurile casei figurand ... citeste mai departe