Prizonier la Cotul Donului: jurnal de război şi prizonierat
Gheorghe Tănăsescu (n. 1 aprilie 1917, Banca, jud. Tutova – m. 27 mai 1999, Timişoara) ieşise sublocotenent în 1937, după absolvirea Şcolii de Ofiţeri de Artilerie de la Timişoara.
A fost repartizat la Regimentul 7 Artilerie Buzău, unitate cu care a participat ... citeste mai departe
M.A.D. - Doctrina militara „șoc și groază” sau „dominația rapidă” prin care se urmărește paralizarea voinței de a lupta a adversarului utilizând forțe copleșitoare
Harlan Ullman este un gânditor şi inovator recunoscut pe plan internațional în domeniul strategiei.
Absolvent al US Naval Academy, veteran al războiului din Vietnam, este consilier principal ... citeste mai departe
Erou la Cotul Donului: însemnări din război (1941-1944)
GHEORGHE RĂŞCĂNESCU (1900-1967) a început campania din Est cu gradul de maior la comanda Batalionului 1 din Regimentul 15 Dorobanţi. Unitatea sa a fost printre primele care au intrat în Odessa la 16 octombrie 1941.
Cruciada Diviziei de Cremene. Cu tricolorul în Caucaz: viaţa şi memoriile generalului Ioan Dumitrache
Activitatea şi memoriile generalului Ioan Dumitrache sunt, fără îndoială, importante, dacă nu cumva capitale pentru cunoaşterea istoriei noastre şi mai ales a celui de-al Doilea Război Mondial.
Este de notorietate că vânătorii de munte au reprezentat, pe toata ... citeste mai departe
Viaţa şi moartea în linia întâi. Jurnal şi însemnări de război
Ardelean din Rupea, Vasile Scârneci a intrat în armata română în 1916, ca simplu soldat, deşi contribuţia sa din perioada neutralităţii în sprijinul serviciilor secrete româneşti îi conferise dreptul la o situaţie mai bună.
Geniul marii strategii a bizantinilor a fost acela de a transforma multitudinea de inamici într-un avantaj, prin utilizarea diplomației, a înșelăciunii, a mitei și a convertirilor religioase, pentru a-și convinge dușmanii să se lupte unul împotriva altuia în loc să se lupte cu imperiul.