Roman cu tenta biografica, avand in centru doi prieteni artisti, un Poet si un Pictor, si lumea literar-artistica din perioada in care se desfasoara actiunea.
Doi prieteni, un tablou si o poezie. O femeie - viitoare Mare Actrita si o padure devastata.
Un detectiv particular, David Clementi, de la Agentia Lazau, e angajat sa recupereze planurile ultrasecrete ale unui inginer dupa ce un avion furat in scopul unei evadari s-a prabusit.
In acest roman cu titlu-tribut, adus litografiei lui Toulouse-Lautrec – Moulin Rouge, La Goulue, ne vom reintalni cu deja faimosul David Clementi, ... citeste mai departe
Abordand subiecte precum birocratia politieneasca, ritualurile indigene si crimele in serie, "Buna dimineata, Veronica!" este un thriller plin de rasturnari de situatie, cu o protagonista puternica, o adevarata femeie a timpului ei, care isi abandoneaza viata stabila – familia perfecta si o slujba de vis – pentru a se lansa ... citeste mai departe
Fascinatia lui Haralamb Zinca pentru cel de-al Doilea Razboi Mondial continua cu Ultima noapte de razboi, prima zi de pace, in care documentele, jurnalele de operatii ale regimentelor si diviziilor si amintirile fostilor combatanti se impletesc armonios, transformandu-se intr-un omagiu adus ostasilor romani care si-au facut datoria pe campul de ... citeste mai departe
Trei microromane de spionaj in care Haralamb Zinca dezvolta cateva directii narative deschise in carti publicate anterior.
In Cazul R-16, ofi terii de securitate Panait, Lucian si Frunza cerceteaza moartea inginerului Liman, survenita in urma ingerarii unei substante toxice produse in strainatate.
Cercetatorul lucra in cadrul unui laborator unde fusese descoperita ... citeste mai departe
Suntem in anul 1944. Europa e ingenuncheata de catastrofa celui de-al Doilea Razboi Mondial.
Trupele aliate sunt din ce in ce mai aproape de victorie.
Intr-o perioada in care fiecare supraveghea pe fiecare, la Bucuresti, Serviciul Special de Informatii pierde un spion valoros, iar conducerea nu doreste rezolvarea misterioasei crime.
Unsprezece povestiri, unsprezece cazuri rezolvate cu succes, unsprezece texte in care Haralamb Zinca isi da masura talentului de scriitor, exersandu-se si in genul aparte si complicat al prozei scurte.
Aflat in concediu de creatie la Pelisor, scriitorul Haralamb Zinca ia parte la o aventura asemanatoare celor imaginate in operele sale.
Editura Publisol lanseaza, la inceputul lunii august, seria de autor Horia Tecuceanu.
Alaturi de Haralamb Zinca si Rodica Ojog-Brasoveanu, Horia Tecuceanu e un scriitor-legenda al perioadei de dinainte de 1989 si, pana azi, unul dintre cei mai importanti autori romani de carti politiste.
Horia Tecuceanu este creatorul unui personaj puternic, charismatic si ... citeste mai departe
O nuvela politista si una de spionaj, din doua perioade diferite, care ne fac dovada stilului fermecator al lui Haralamb Zinca: peripetiile unui contrabandist de ceasuri sub nasul politiei si actiunile pline de curaj ale unui locotenent roman in noaptea de 23 spre 24 August 1944.
Editura Publisol continua seria de autor Haralamb Zinca cu alte 9 titluri.
Dupa succesul extraordinar al colectiei lansate la inceputul lui 2021 - si din care au aparut deja 17 titluri -, am hotarat sa ne incantam cititorii cu alte carti ale cunoscutului autor de thrillere politiste si de ... citeste mai departe
O istorie secreta: Statul politienesc al Rusiei Sovietice. Cruzime, co-operare si compromis 1917-1991
Cartea de fata ne spune istoria complexa a felului in care cruzimea, cooperarea si compromisul au ajutat la construirea statului totalitar URSS a carui umbra inca se intinde peste o parte din lume si de ai carui demoni ... citeste mai departe