Pe baza unei cunoasteri obtinute printr-o clarvedere educata si constienta Rudolf Steiner ne prezinta o viziune spirituala in concordanta cu traditiile populare privitoare la spiritele naturii.
Omul epocilor trecute care mai poseda capacitatea unei viziuni spirituale naturale putea comunica cu aceste fiinte elementare pe care le-a imortalizat ca zane si gnomi ... citeste mai departe
O abordare corespunzatoare a existentei umane arata ca omul individual este el insusi cauza evolutiei vietii sale.
Originea atat a destinului cat si a aptitudinilor cu care intervine in destinul sau se afla in el insusi in actiunile si in experientele vietilor sale pamantesti anterioare.
Psihologia spirituala uneste domeniul vietii interioare (psyche in limba elina) si aspectele spirituale ce sunt implicate in viata omului.
Rudolf Steiner isi indreapta atentia asupra cailor prin care omul se poate cunoaste pe sine poate avea trairea de sine ca individualitate (constitutie spirituala) cu viata interioara.
Opera sa principala Despre fiinta Trinitatii ne conduce la presimtirea tainei Trinitatii crestine a Fiului si a Spiritului Sfant a caror actiune prin spatiu timp si constienta este de o mare densitate.
Prin metoda folosita reuseste sa se ridice de la realitatile date nemijlocit la cele mai inalte idei.
Cartea reprezinta o marturie despre profunzimea intelegerii evenimentelor de la rascrucea vremurilor la care se poate ajunge pe baza cercetarii spirituale a lui Rudolf Steiner.
Prin succesiunea lor aceste evenimente: Pastele invierea inaltarea la Cer si Rusaliile constituie o unitate un organism viu.
Consideratiile asupra tainei Sambetei Mari - punte intre ... citeste mai departe
Prin paginile acestei carti individualitatea profetului Ilie care a avut o contributie decisiva la evolutia omenirii isi reveleaza dimensiunea ei universala ea aparand ca "dezvrajita" atat din paginile Vechiului Testament cat si din diversele documente transmise prin traditie.
Se deschide o privire concreta spre viata esoterica din lacasurile de Misterii din ... citeste mai departe
In acest volum al patrulea din seria "Contributii la intelegerea Evenimentului Christic" autoarea exploreaza natura bolilor in vremea lui Christos asa cum sunt descrise in Evanghelii felul si locurile in care El savarsea tamaduirile Sale.
Evangheliile ascund comori inestimabile de cunostinte profunde referitoare la evolutia omenirii care pot fi aduse la ... citeste mai departe
In 2004 Judith von Halle a inceput sa traiasca intr-un mod accentuat evenimentele petrecute in vremea lui Christos.
Aceste experiente permanente prin insasi natura lor nu au un caracter vizionar si nici clarvazator ci constituie o participare efectiva cu implicarea tuturor simturilor omenesti in evenimentele propriu-zise.
Karen Horney (1885?1952) este considerata protagonista Nr. 1 a ?culturalismului? american.
Ea a pus ?n termeni noi problema structurii personalitatii nevrotice si a determinismului acesteia, dar nu fara a recunoaste ca ?antropologia culturala contemporana datoreaza mult lui Freud ?nsusi?.
Pentru neopsihanalista americana (originara din Germania, de unde a emigrat din cauza ascensiunii ... citeste mai departe
Definita ca proces psihic de ?nregistrare, pastrare si regasire a informatiei receptate, memoria este faptul primordial al istoriei dezvoltarii psihicului pe scara animala, c?t si mecanismul fundamental care asigura functionarea orientata a individului ?n timp si spatiu, prin prisma actualizarii selective a experientei acumulate.