Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Revolta Roboților David Icke

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
ÎN LIBRĂRIE
BESTSELLER
TOP 20
OFERTE SPECIALE
PROMOŢII ŞI PACHETE
SUPERCĂRȚI
ÎN CURS DE APARIȚIE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
33 de lectii de filozofie de si pentru baietii rai
33 de lectii de filozofie de si pentru baietii rai
Editura: Baroque Books
Data aparitiei: 2014
Numar de pagini: 192
Autor(i): Alain Guyard
Editura: Baroque Books

33 de lectii de filozofie de si pentru baietii rai

Potrivit unei preconceptii, un filozof adevarat trebuie sa fie cazut la pat sau deja mort, cu matreata pe umerii tweed-ului si resturi de la micul dejun in barba, vesnic avand ceva de mormait in latina. Sau, altfel, un dandy de televiziune ...
Apare in curand
CARTI » Librarie online » 33 de lectii de filozofie de si pentru baietii rai

33 de lectii de filozofie de si pentru baietii rai

33 de lectii de filozofie de si pentru baietii rai

Potrivit unei preconceptii, un filozof adevarat trebuie sa fie cazut la pat sau deja mort, cu matreata pe umerii tweed-ului si resturi de la micul dejun in barba, vesnic avand ceva de mormait in latina. Sau, altfel, un dandy de televiziune cu trei nasturi descheiati la camasa, cu un zuluf rebel, gata sa faca orice ca sa seduca rapid cateva profesoare de literatura in prag de pensie. Total gresit!

O parada salbatica, intr-un ritm alert, de la Socrate – filozof de bar, la Machiavelli – serial killer –, de la Diogene – distrugator de efigii, la Alexandre Jacob – secera si ranga, de la Marx – marunt preparator de capital maret, la Foucault – skinhead de extrema ultrastanga.

Marile figuri ale filozofiei intr-un volum ce demonstreaza ca filozofii sunt mai aproape de mauvais garçons decat de pagubosi, pentru ca, asa cum spunea celebrul Freddy Nietzsche, a filozofa inseamna a-i face in ciuda prostiei.

Sedintele de stand-up philosophy

„C.C.: Obisnuiti sa vorbiti despre filozofie in fata puscariasilor (baietii rai), a anonimilor de prin circiumi, parcuri sau centre sociale (care, cel mai adesea, nu se prea sinchisesc de conceptele filozofice) si chiar a bolnavilor mintal (aerienii). Care e pentru dumneavoastra auditoriul cel mai dificil, din cele trei categorii? Dar cel mai receptiv?

A.G.: Nu mi-a fost niciodata greu sa fac filozofie cu jarcaletii, cu de-alde neica nimeni sau cu saritii de pe fix, pentru simplul motiv ca acesti marginali nu se numara printre cei amagiti de comedia sociala. Ei nu adera la modelele dominante, care i-au respins sau pe care ei nu dau doi bani.

«Demnitatea recastigata prin munca» l-ar face sa rada cu lacrimi pe orice proxenet; criza «reprezentativitatii politice» l-ar face sa se cracaneze de ras pe cel din urma dintre homlesi; «cautarea bunastarii» l-ar face sa-si ude nadragii pe cel dintai dintre schizofreni...

Intrucat filozofia este un proces de demolare prin deziluzionare intensiva (lucru pe care l-ar sustine si amicul nostrum Cioran), e foarte usor sa o practici cu cei care nu cred in nimic.

Ea le este menita in mod firesc celor care au cunoscut intunericul, marginea, singularitatea si care au intors spatele luminii, normei, locului comun.

Din acest motiv, in filozofie, publicul cel mai dificil il constituie acei semi-intelectuali de rahat care frecventeaza filozofia mondenizata, acei zevzeci ultradiplomati pentru care exercitiul filozofic este o modalitate de integrare simbolica si cel mai bun mijloc de a accede la recunoasterea sociala.

Or, filozofia n-o faci ca sa fii recunoscut, ci ca sa devii necunoscut, ca sa sporesti in jurul tau si in tine insuti bogatia de quiproquo-uri si de neintelegeri, extinzand zona misterelor si a ambiguitatilor. Cum spune un proverb tiganesc: «E loc pentru toata lumea la umbra.» In ce ma priveste, filozofand in zona marginala, incerc sa extind tot mai mult domeniul umbrei.“

- Dilemateca, interviu realizat de Claudiu Constantinescu
Carti scrise de acelasi autor:
Alain Guyard - 33 de lectii de filozofie de si pentru baietii rai (apare in curand - solicita acest produs)

Ce parere ai despre cartea "33 de lectii de filozofie de si pentru baietii rai" ?

Cine a cumparat 33 de lectii de filozofie de si pentru baietii rai, a mai cumparat si:
Patologia aparatului locomotor, volumul I
Dinu M. Antonescu
Micuta tobosareasa
John Le Carre
Constantin Mavrocordat
Florin Constantiniu
Sociologie si etnografie romaneasca. Ordinea spirituala
Ernest Bernea
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE