O minte cu totul noua - de ce emisfera dreapta a creierului va guverna viitorul!Intr-o lume a abundentei materiale, echilibrul dintre cerintele profesiei si aptitudini se modifica dramatic.
Masinile iau locul oamenilor, forta de munca intelectuala se muta în tari precum India, China si Filipine. Slujbele dispar, presiunea vietii creste, iar a detine informatii nu mai este de ajuns.
Rigiditatea, analiza excesiva, acumularea de cunostinte devin, deja, caracteristici care denota inadaptarea.
Viitorul le apartine unor oameni diferiti, cu o gândire diferita: artisti, inventatori, designeri, povestitori, pe scurt, persoane cu o gândire holistica. Este momentul ca emisfera dreapta sa intre în actiune, ea fiind urmatoarea pe scara evolutiei.
Era informationala, bazata pe o logica lineara, ramâne tot mai în urma. În fata, se vad zorii Erei conceptuale, care se construieste cu inventivitate si empatie, de oameni aflati în cautarea unui nou sens.
Care ar fi solutia, pentru a prospera în aceste vremuri? Adaptarea prin creativitate si nonconformism, observarea legaturilor subtile dintre lucruri, corelarea utilitatii cu o noua semnificatie. Daniel H. Pink va invita sa acceptati provocarea si sa pasiti cu îndrazneala în viitorul care este deja aici.
Cartea O minte cu totul noua a fost declarata bestseller de catre publicatiile BusinessWeek, New York Times, Wall Street Journal si Washington Post.
„O lectura optimista si vioaie… Pentru cei care vor sa-si puna la treaba muschiul creativitatii, cartea e plina de exercitii si recomandari.“
Harvard Business Review
„Pink a identificat mai multe cai pe care indivizii si societatea le pot urma în viitor. Daca are dreptate, traim o noua realitate. Probabil ca tot ce mai trebuie este ca oamenii si institutiile sa recunoasca aceasta realitate, folosind instrumentele pe care le au deja. Iar pentru asta, e nevoie de O minte cu totul noua.“
Daniel H. Pink este autorul mai multor carti despre afaceri, munca si comportament, dintre care unele au devenit bestseller New York Times. Cartile sale au fost traduse în 34 de limbi si s-au vândut în peste 2 milioane de exemplare în întreaga lume.
Articolele sale pe teme de afaceri si tehnologie apar în multe publicatii, printre care New York Times, Harvard Business Review, Fast Company, Wired si The Sunday Telegraph.