Minți împrăștiate: De unde vine și cum se tratează tulburarea de deficit de atenție!
Cu bine-cunoscuta sa abordare riguroasă și totodată captivantă, autorul propune căi de a duce vieți mai echilibrate.Dacă alte studii despre această afecțiune pornesc de la ipoteza transmiterii genetice, în volumul de față accentul cade pe felul în care societatea și emoțiile modelează realitatea pacienților.
Apelând la cercetări de ultimă oră și la exemple din propria experiență, Maté arată cum pot fi reglate emoțiile și cum poate fi ADD ținută sub control.
Dinamica familială și relațiile cu lumea, alături de înțelegerea propriilor mecanisme interioare sunt doar câteva dintre coordonatele care pot fi îmbunătățite cu ajutorul acestei lecturi fundamentale, în care biologia omului, neuroștiințele, psihologia și alte discipline alcătuiesc, împletindu-se, o perspectivă unică.
O explicație fin nuanțată cu privire la interacțiunile complexe și subtile care au loc între natură și cultură și care ajută astfel la dezvoltarea unei personalități.
În Minți împrăștiate nu găsim scheme simpliste sau pași rapizi către vindecare, ci povești de familie, explicații clare și solide și un dram de speranță.
- The Globe and Mail
Experiența medicală și stilul lucid în care scrie Gabor Maté traduc procesele biologice complexe în informație accesibilă pentru toți cititorii nespecializați.
- The Gazette
Maté ne face un mare serviciu. Celor care nu suferă de ADD le explică cum e să ai această tulburare. Cei care au ADD, apropiații lor și medicii care citesc cartea beneficiază de informații noi. Iar oamenilor care nici nu bănuiesc că au ADD le va fi dată lumea peste cap.
- Canadian Medical Association Journal