Dominique Loreau ne propune, dupa succesul volumului Arta simplitatii, o noua lectie de viata, un elogiu la adresa esentei simplitatii, adevarata arta de a trai rafinat – Arta rafinamentului.Rafinamentul se simte, se invata,se educa si se lasa mostenire.
Luxul. Cum poate fi definit?
Bani, avere, abundenta, belsug, bogatie, bunastare, confort, somptuozitate, extravaganta, fast, grandoare, huzur, risipa, indestulare, prisosinta, opulenta, rafinament, stralucire, pompa, splendoare, ostentatie, prestigiu?
Sau mai degraba…
Timp, ragaz, libertate, nonsalanta, hedonism, rafinament, pasiune, frivolitate, simplitate, gingasie?
Luxul este cate putin din fiecare si, asemenea simplitatii, tine doar de simtul valorilor, de bun-gust, de atitudine, de o stare de spirit modelabila, de o anumita maniera de a consuma si de a concepe viata.
„Luxul nu trebuie sa fie opusul saraciei, ci al vulgaritatii.“
Coco Chanel
„Luxul e o chestiune de bani. Eleganta e o chestiune de educatie.“
Sasha Guitry
„Si Socrate, vazand obiectele de lux expuse spre vanzare, a exclamat: «Cate lucruri de care eu n-am trebuinta!»“ Arthur Shopenhauer, Aforisme despre intelepciunea in viata
Lux, frugalitate sau rafinament? Adevaratul lux se ascunde in inima echilibrului fragil dintre o viata simpla si frugala si o viata la fel de vesela si de usoara ca bulele de sampanie.
„Pentru mine, cel mai mare lux este ca nu trebuie sa ma justific in fata nimanui.“
Karl Lagerfeld, Lumea vazuta de Karl