Obisnuinte noi, obisnuite vechi
Fumezi... dar ai vrea sa te lasi, bei cam mult... dar ai vrea sa fii cumpatat, manânci numai prostii, dar îti doresti sa adopti un stil de viata sanatos.În ciuda faptului ca îti doresti sa fii altfel si sa te comporti diferit, în fiecare zi te întorci la vechile obiceiuri.
Te-ai întrebat probabil de multe ori pâna acum de ce faci asta, dar nu ai gasit niciodata un raspuns multumitor.
Cartea lui Jeremy Dean te va lamuri în aceasta privinta si, mai mult decât atât, îti va oferi câteva ponturi pretioase pentru a te schimba. Nu numai în privinta obisnuintelor rele pe care le ai, dar si pentru a-ti forma câteva obisnuinte bune, ca de exemplu, sa consumi zilnic câte un mar.
Si apropo, de ce în ciuda faptului ca a mânca un mar în fiecare zi pare o obisnuinta usor de format, ne este totusi aât de greu sa devenim consecventi în aceasta privinta?
Jeremy Dean îti ofera un raspuns pertinent în cartea de fata, însotit de numeroase studii si experimente amuzante si interesante.
Obisnuinte noi, obisnuinte vechi este cartea pe care o vei citi cu placere daca esti pasionat de psihologie si daca vrei sa întelegi mai bine creierul uman si modul în care functioneaza el.
Punctul de plecare al cartii a fost o întrebare cât se poate de simpla, care parea sa aiba un raspuns la fel de simplu: cât timp dureaza sa îti formezi o noua obisnuinta?
Raspunsurile gasite de Jeremy Dean, psiholog de profesie, au fost multiple: 21, 28, 50, 66, 84 de zile, în functie de subiect si de obisnuinta pe care dorea sa si-o formeze.
Dar ce sunt obisnuintele, cum ne usureaza ele viata de zi cu zi sau dimpotriva, cum ne-o pot pune în pericol, si cum putem sa ni le formam mai usor sau dimpotriva sa renuntam la ele în conditiile în care ne fac rau?
Raspunsurile se gasesc în paginile acestei carti.
Jeremy Dean (45 de ani) este un psiholog de origine britanica, autor si fondatorul popularului website PsyBlog unde scrie cu regularitate despre studii psihologice relevante pentru viata noastra de zi cu zi.
Printre temele abordate se numara: memoria, auto-controlul, metodele de a fi mai creativ, inteligenta, fericirea sau psihologia muncii.