Produs aflat in stocul propriu sau al editurilor partenere. Pretul afisat include TVA
Cum merge lumea - deciziile militare, politice și economice luate în ultimele decenii de guvernele Statelor Unite ale Americii
Lumea pe care ne-o înfățișează Chomsky făcând apel documente istorice desecretizate este o lume care il va șoca pe cititorul român, o lume față de care primul gest este acela de respingere, ...
Cum merge lumea - deciziile militare, politice și economice luate în ultimele decenii de guvernele Statelor Unite ale Americii
Lumea pe care ne-o înfățișează Chomsky făcând apel documente istorice desecretizate este o lume care il va șoca pe cititorul român, o lume față de care primul gest este acela de respingere, iar cel de al doilea – de revoltă.
Însă dacă vrem să știm „cum merge lumea“, adică să discernem ce se întâmplă în spatele ușilor închise, ceea ce trebuie să facem este nu să ne acoperim ochii, ci să ne îndreptăm atenția, pentru început, către deciziile militare, politice și economice luate în ultimele decenii de guvernele Statelor Unite ale Americii.
Sigur că sunt lucruri despre care am prefera să nu vorbim sau să nu știm, dar trecerea lor sub tăcere nu este doar o ofensă la adresa celor care au avut de suferit de pe urma lor, ci și o modalitate de a îngădui barbariei să își facă loc, încetul cu încetul, în sânul societăților și al comunităților noastre.
Noam Chomsky este o voce foarte sonoră și importantă în peisajul dezolant al vieții intelectuale din SUA.
Într-un moment în care mulți intelectuali au considerat că este mai confortabil să rămână tăcuți și să nu meargă împotriva curentului, este îmbucurător să găsești, din când în când, persoane care au curajul să vorbească despre problemele importante ale timpului nostru.
Dacă ținem seama de forța lui, de capacitatea intelectuală, de noutatea și de influența gândirii sale, Noam Chomsky este, indiscutabil, cel mai important intelectual în viață din zilele noastre.
– New York Times
În ciuda controverselor, Chomsky rămâne, chiar și după vârsta de 80 de ani, unul dintre cei mai importanți intelectuali publici ai lumii, un susținător neobosit al păcii, un apărător al drepturilor omului, al echității economice și al justiției climatice prin intermediul discursurilor publice și aparițiilor constante în mass-media.