Seria William Warwick. Povestea vietii unui detectiv, 6 volume
Seria William Warwick. Povestea vietii unui detectivDraga cititorule, dupa ce am terminat de scris ultimul volum din Cronicile Clifton, au fost cititori care mi-au scris ca doresc sa stie mai multe despre William Warwick, eroul eponim al romanelor lui Harry Clifton.
Marturisesc ca ma gandisem oarecum la acest lucru inainte de a incepe sa lucrez la primul roman din seria William Warwick.
Colectia contine volumele:
1. Nu risti nu castigi
Nu risti, nu castigi incepe cand William paraseste scoala si decide, spre marea nemultumire a tatalui sau, sa intre in Politia Metropolitana, in loc sa-i urmeze cariera de avocat: William persevereaza si, in acest roman, ii urmarim viata in infruntarea cu personajele, unele pozitive, altele nu asa de pozitive, care ii ies in cale, in timp ce el incearca sa devina detectiv se transfera la Scotland Yard.
Veti urmari, de-a lungul seriei, intamplarile prin care trece William pe parcursul sau de la calitatea de politist la cea de comisar al Politiei Metropolitane.
2. Ascuns la vedere
Cartea surprinde confruntarea dintre fortele Politiei Metropolitane, pe de o parte, si consumatorii si traficantii de droguri, pe de alta.
Ostilitatile nu mai seamana cu cele traditionale.
Cei care sfideaza legea sunt intelectuali, cu diplome de la prestigioase universitati, unii pasionati de arta si rafinament, bine situati financiar.
O cautiune de 1.000.000 de lire sterline este, pentru ei, o bagatela!
Agentii si politistii intervin spectaculos, cu mobilizari naucitoare, cu izbanzi platite cu efort si cu victime.
3. Fa-te ca nu vezi
William Warwick, acum inspector detectiv, este insarcinat cu o noua misiune periculoasa, sub acoperire, cu scopul de a da in vileag coruptia din interiorul Politiei Metropolitane.
Echipa sa se concentreaza pe urmarirea detectivului Jerry Summers, un tanar ofiter al carui stil de viata pare sa-i depaseasca veniturile.
Relatia personala a acestuia cu o membra a echipei lui William, ameninta sa compromita intreaga actiune.
Pe parcursul investigatiilor, William isi da seama de adancimea fenomenului coruptiei, si de faptul ca, mai multi colegi de-ai sai erau dispusi sa inchida ochii la nereguli.
4. Peste cadavrul meu
William Warwick are un caz major care l-a urmarit în toata activitatea de politist: prinderea lui Miles Faulkner, un colectionar de arta foarte bogat, obsedat de a fi posesorul celor mai valorose picturi din lume.
Acesta a mers atât de departe încât si-a înscenat propria moarte.
Acum, dupa ce a suferit o operatie estetica pentru a nu fi recunoscut si a luat o alta identitate, a devenit curajos si a iesit din ascunzatoare.
Warwick realizeaza ca Faulkner este în viata si porneste în urmarirea lui la noua ascunzatoare, vechiul buncar al generalului Franco, de lânga Barcelona.
5. Succesorul
Conflictul dintre Politia Metropolitana in Londra si Miles Faulkner, mafiotul posesor al unei fabuloase colectii de arta, devine mai acut cand avocatul lui Faulkner risca sa-si tradeze clientul, ca sa puna mana pe averea uriasa a acestuia.
In timp ce Milner, seful Protectiei Regale, e banuit de coruptie, Warwick trebuie sa faca fata unor evenimente socante, ce se cer urgent rezolvate: un atentat la un concert Proms si rapirea Printesei Diana, a doamnei ei de onoare si a garzii de corp, ambele organizate de un grup de teroristi libanezi.
6. Poarta tradatorilor
Actiunea se desfasoara pe doua planuri.
Prima parte a cartii implica încercarea de a înlocui un tablou celebru expus la Muzeul Fitzmolean - care este un fals – cu originalul agatat în apartamentul lui Miles din New York.
A doua, si mai serioasa, trateaza complotul lui Faulkner de a fura bijuteriile Coroanei pentru a se razbuna si a-i discredita pe Warwick, Hogan si Hawksby, seful lor.