Planificarea si managementul campaniilor de relatii publice
Profesor de drept la New York University, J.H.H. Weiler face o selectie a citorva dintre cele mai reprezentative eseuri ale sale pe temele clasice ale constitutionalismului european.
Autorul propune ca subiecte de discutie relatia dintre Uniunea Europeana, statele membre si indivizi, relatiile de putere instituite intre diversele parti, precum si valorile si idealurile Uniunii Europene.
Relatiile de putere beneficiaza de o atentie speciala, data fiind importanta dobindita in timp de institutiile europene transnationale, in detrimentul, uneori, al legislatorilor nationali.
Ni se ofera astfel o perspectiva echilibrata atit asupra avantajelor, cit si asupra neajunsurilor procesului de integrare europeana. O analiza critica pertinenta destinata studentilor si specialistilor in drept si stiinte politice.
Cuprins: Constitutia Europei
Transformarea Europei ? Democratia europeana si criticii sai: organizare politica si sistem ? Autonomia arhitecturii jurisdictionale comunitare ? Constitutia Pietei Comune: text si context in evolutia liberei circulatii a marfurilor ? A fi cetatean european: eros si civilizatie ? Federalism fara constitutionalism: drumul special al Europei ? Apropierea epocii constitutionalismului european