In 1943, Roosevelt, Churchill si Stalin s-au intalnit la Teheran ca sa puna la cale sfarsitul razboiului. Dar daca Hitler, destul de siret incat sa inteleaga faptul ca nu mai avea nici o sansa sa castige razboiul, a lansat cumva negocieri pentru incheierea pacii? Si daca oferta lui secreta ameninta sa faca ceea ce armatele lui nu au reusit: sa distruga Alianta formata impotriva lui? Pacea lui Hitler, cel mai recent roman al autorului apreciatei trilogii Berlin Noir, se afunda documentat in ape tulburi si adanci; pe masura ce protagonistii si subordonatii lor fac si desfac intelegeri, Kerr reuseste sa creasca tensiunea la fel cum ticaitul unei bombe cu ceas, plasate in mijlocul unui complot, reuseste sa ne puna sub semnul indoielii cele mai adanci notiuni de bine si rau, de scopuri si mijloace.
"Dimensiunile lui [Kerr] depasesc limitele genului de fictiune. Multe thrilleruri sunt o insulta la adresa inteligentei; Kerr ataca insa ignoranta." ( Esquire )
"Un scenariu scandalos, dar plauzibil... Un thriller in care zarurile istoriei sunt bine amestecate." ( Los Angeles Times )
Suntem invitati sa impartasim cele mai intime ganduri (de fapt calcule murdare) ale lui Roosevelt, Stalin, Beria, Himmler, Ribbentrop, Bormann, fara a-i ocoli pe inspaimantatorul sef al spionajului nazist, Walter Schellenberg si pe marele sau rival, amiralul Wilhelm Canaris. Iar orice forma de pace nu este, pana la urma, decat o pace ? la Hitler, o pace pentru prosti. (Business Magazin)
"Maestru recunoscut in evocarea unor perioade istorice trecute, Kerr se dovedeste a fi, si de aceasta data, in cea mai buna forma." (Chicago Sun-Times)