Cel mai recent roman al lui Bernhard Schlink reconstituie viata unei femei de o dirzenie si o vitalitate remarcabile, ce-si traieste iubirea imposibila pe parcursul unui interval istoric cuprins intre finele secolului al XIX-lea si anii 1970 in Germania.
Olga este o poveste despre iubire si singuratate, despre forta si neputinta, despre certitudine si ratacire, despre tensiunea care se naste intre istoria personala si istoria comuna a unei natiuni ce traverseaza doua razboaie mondiale devastatoare. Imaginea personajului central se intregeste si capata treptat profunzime prin impletirea celor trei parti ale cartii, cu trei perspective narative distincte, urmarind evolutia Olgai Rinke si neasteptatul deznodamint al povestii ei.
O nebunie de carte. Noul roman al lui Bernard Schlink este o capodopera.
Freie Presse
Schlink descrie empatic soarta unei femei care pierde aproape tot, raminind totusi neatinsa de ura, neprefacuta si sensibila.
Autorul creeaza aici o figura feminina puternica, ce trezeste respect, fiindca nu-si tradeaza convingerile, are un fler politic infailibil si dispretuieste national-socialismul – o femeie ambitioasa, independenta, inteligenta si iubitoare.
Der Spiegel
In cel mai recent roman al sau, Olga, o poveste de iubire emotionanta si placuta la lectura, Schlink se dovedeste inca o data un povestitor sclipitor.
Hamburger Abendblatt
Romanul lui Bernhard Schlink traverseaza doua secole de istorie germana.
Abendzeitung