Pana in 1945, tatii lor erau eroi. Dupa infrangerea Germaniei, au devenit calai.
Gudrun, Edda, Niklas si ceilalti sunt copiii lui Himmler, Goring, Hess, Frank, Bormann, Hoss, Speer si Mengele, nume sinonime cu oroarea nazista.
Acesti copii germani au trait al Doilea Razboi Mondial in calitate de privilegiati, alaturi de parinti afectuosi si atotputernici.
Pentru ei, caderea celui de-al Treilea Reich a fost o lovitura de trasnet. Inocenti, inconstienti de crimele paterne, au descoperit adevarul.
Unii au condamnat, altii n-au incetat sa-i cinsteasca pe acesti barbati acuzati de intreaga omenire.
Copiii nazistilor descrie ascensiunea si existenta cotidiana fastuoasa si, totodata, banala a demnitarilor care-si indeplineau zilnic munca aducatoare de moarte, dupa care se distrau in sanul familiilor stabilite uneori in zona lagarelor.
Cartea prezinta existentele singulare ale acestor copii deveniti adulti: dizgratia, mizeria, rusinea sau replierea.
Ce legaturi au intretinut cu tatii lor?
Cum sa traiesti cu un nume blestemat pentru totdeauna de istorie?
Cat din responsabilitatea crimelor le revine descendentilor?
Asemenea acestor copii bantuiti de destinul patern, trecutul nazist ramane prezent in memoria noastra. in acest sens, istoria lor se uneste cu Istoria. Un document pasionant si tulburatoare portrete de familie.
Tania Crasnianski isi imparte viata intre Germania, Londra si New York. Ea a fost avocat de drept penal, membra a Baroului din Paris. Copiii nazistilor este prima ei carte