Evaluarea psihologica aplicata. Repere teoretice si practice
Evaluarea psihologica ?n context clinic, scolar sau organizational reprezinta o conditie esentiala pentru psihologul practician. Doar printr-o evaluare eficienta, relevanta si valida, vor putea fi identificate punctele forte si limitarile persoanei, grupului sau organizatiei si vor putea fi luate cele mai adecvate decizii pentru a asigura calitatea vietii psihice a individului sau "sanatatea" organizatiei.
Autorii volumului puncteaza principalele etape ale procesului de evaluare psihologica, trec ?n revista cele mai relevante si actuale instrumente de evaluare, precizeaza modalitatile de redactare a rapoartelor psihologice, dar subliniaza si erorile frecvente din procesul de evaluare.
Obiectivul major al cartii este acela de a propune o sinteza de actualitate a problematicii evaluarii psihologice ?n principalele sale arii aplicative (clinica, educationala si organizationala), oferind un ghid teoretic si practic at?t pentru studenti, c?t si pentru psihologii practicieni aflati ?n primii ani de cariera
Autori: Iulia Ciorbea, Nicolae Martin, Rodica Enache, Claudia Salceanu, Valeria Negovan, Margareta Dinca, Dragos Iliescu, Catalin Nedelcea, Andrei Ion, Michael Stevens.