Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Revolta Roboților David Icke

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
ÎN LIBRĂRIE
BESTSELLER
CĂRȚILE ANLUI 2024
OFERTE SPECIALE
PROMOŢII ŞI PACHETE
SUPERCĂRȚI
ÎN CURS DE APARIȚIE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Ganduri catre sine insusi
Ganduri catre sine insusi
Editura: Humanitas
Data aparitiei: 2020
Numar de pagini: 188
Autor(i): Marcus Aurelius
Editura: Humanitas
Disponibilitate: In stoc

O carte de capatai a civilizatiei europene! (Andrei Plesu)

În curând, tu vei fi cenusa sau un schelet, si un nume sau nici macar un nume; si numele: un zgomot si un ecou.

Lucrurile cele mai apreciate în viata sunt goale, putrede, marunte, catelusi care se musca între ei, copilasi care se ...
Pret: 32,00 lei
buc.
CARTI » Dezvoltare Personala » Ganduri catre sine insusi

Ganduri catre sine insusi

O carte de capatai a civilizatiei europene! (Andrei Plesu)

În curând, tu vei fi cenusa sau un schelet, si un nume sau nici macar un nume; si numele: un zgomot si un ecou.

Lucrurile cele mai apreciate în viata sunt goale, putrede, marunte, catelusi care se musca între ei, copilasi care se cearta, care acum râd si dupa putin timp izbucnesc în plâns.“


(Marcus Aurelius, Gânduri catre sine însusi, V, 33)

„Publicarea unei noi traduceri în limba româna a operei lui Marcus Aurelius, Gânduri catre sine însusi, îsi gaseste justificarea prin faptul ca volumul de fata reprezinta prima editie bilingva greco-româna a cugetarilor împaratului-filozof, însotita de un amplu studiu introductiv, note realizate dupa toate standardele stiintifice, indici si o bibliografie substantiala.

Utilizând disponibilitatea limbii române contemporane, am încercat sa redam toate nuantele stilistice ale textului lui Marcus Aurelius si, de asemenea, sa traducem cât mai exact principalii termeni «tehnici» ai filozofiei Porticului, propunând astfel o noua baza lexicala pentru traducerea celorlalte texte de inspiratie stoica.“ (Cristian BEJAN)

„În curând, tu vei fi cenusa sau un schelet, si un nume sau nici macar un nume; si numele: un zgomot si un ecou. Lucrurile cele mai apreciate în viata sunt goale, putrede, marunte, catelusi care se musca între ei, copilasi care se cearta, care acum râd si dupa putin timp izbucnesc în plâns.“ (Marcus Aurelius, Gânduri catre sine însusi, V, 33)

„Doar cu Nero, Roma ar fi intolerabila: cu Marcus Aurelius, ea devine ceva demn de respect. Prin oameni ca bunul nostru Marc, faptul de a fi roman (civis Romanus sum!) a devenit unul dintre numele date, în istorie, demnitatii umane.“ (H.-R. PATAPIEVICI)

„Cu mult mai aproape mi-e un Marc Aureliu. Nici o ezitare, în ce ma priveste, între lirismul freneziei si proza acceptarii: gasesc mai multa mângâiere si chiar mai multa speranta în preajma unui împarat istovit decât în preajma unui profet scânteietor.“ (Emil Cioran, Despre neajunsul de a te fi nascut)

MARCUS AURELIUS (Marcus Aurelius Antoninus Augustus) este cunoscut atât ca împarat al Romei, cât si ca filozof stoic.

Nascut la Roma, la 26 aprilie 121 p. Chr., într-o familie senatoriala de origine hispanica, a fost adoptat de viitorul împarat Antoninus Pius, la cererea împaratului Hadrian.

Primeste o educatie aleasa, studiind retorica cu Marcus Cornelius Fronto si Herodes Atticus si filozofia cu Quintus Iunius Rusticus, Apollonius din Calcedonia si Sextus din Cheroneea.

Domnia sa este marcata de un sir de catastrofe (ciuma, inundatii, cutremure), dar si de numeroase razboaie, purtate cu succes; în plan militar, Marcus Aurelius a fost preocupat sa respinga atacurile dusmanilor Romei de la hotarele imperiului, în special în Orient si pe Dunare, continuând politica defensiva initiata de Hadrian.

A murit la 17 martie 180 p. Chr., de ciuma, se pare, la Sirmium sau la Vindobona (Viena de azi).

Este ultimul din seria „celor cinci împarati buni".

Ca filozof stoic, Marcus Aurelius si-a ex primat ideile în lucrarea Ta eis heauton (Gânduri catre sine însusi), scrisa în limba greaca – una dintre pietrele de temelie ale canonului literar si filozofic.

Învataturile sale au un caracter moral si aplicabilitate practica, fiind o serie de „exercitii spirituale" prin intermediul carora omul poate dobândi cumpatarea, virtutea si linistea launtrica în fata încercarilor vietii.
Carti scrise de acelasi autor:
Marcus Aurelius - Ganduri catre sine insusi

Ce parere ai despre cartea "Ganduri catre sine insusi" ?

Cine a cumparat Ganduri catre sine insusi, a mai cumparat si:
Darul Prezenței conștiente
Caroline Welch
Incepe cu ce nu-ti place
Brian Tracy
LoveIsFun
Gaspar Gyorgy
Afacerile în secolul 21
Robert Kiyosaki
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE