Psihologia banilor: Lecții nemuritoare despre avuție, lăcomie și fericirePsihologia banilor este cartea care te va face să conștientizezi faptul că succesul financiar nu depinde atât de mult de nivelul nostru de inteligență, ci mai degrabă de felul în care știm să ne comportăm și să ne raportăm la bani.
Asta pentru că este dovedit faptul că geniile lipsite de control asupra emoțiilor lor pot fi adevărate dezastre financiare, în timp ce, oamenii de rând care nu au niciun fel de educație financiară pot deveni bogați dacă își însușesc câteva aptitudini comportamentale simple.
Așadar, a venit timpul să te convingi că succesul financiar nu este vreo știință complicată, ci o aptitudine personală, în care felul în care te comporți este mai important decât ceea ce știi.
Cartea de față te va ajuta totodată să înțelegi mai bine de ce se înglodează oamenii în datorii, de ce nu economisesc, de ce devin din ce în ce mai lacomi pe măsură ce se îmbogățesc, care sunt adevăratele beneficii pe care ni le pot aduce banii, dar și multe alte lucruri interesante referitoare la modalitățile extrem de diferite în care oameni diferiți se raportează la chestiunile referitoare la bani.
Despre autor:
Morgan Housel a fost editorialist pentru publicațiile The Motley Fool și The Wall Street Journal, activând actualmente ca partener al firmei de capital de risc The Collaborative Fund care finanțează startup-uri din domeniul tehnologiei.
Morgan Housel a câștigat de două ori premiul „Best in Business” acordat de Societatea editorilor și scriitorilor americani din domeniul afacerilor, a fost distins de publicația New York Times cu Premiul Sidney, și a fost de două ori finalist pentru premiul Gerald Loeb, acordat celor mai buni jurnaliști din domeniul financiar și al afacerilor.
Recomandare:
„Psihologia banilor” este una dintre cele mai bune și cele mai originale cărți despre finanțe din ultimii ani, potrivit lui Jason Zweig, făcându-ne să
conștientizăm faptul că succesul financiar nu depinde atât de mult de nivelul nostru de inteligență, ci mai degrabă de felul în care știm să ne comportăm și să ne raportăm la bani.
De altfel, s-a dovedit faptul că geniile lipsite de control asupra emoțiilor lor pot fi adevărate dezastre financiare, în timp ce, oamenii de rând care nu au niciun fel de educație financiară pot deveni bogați dacă își însușesc câteva aptitudini comportamentale simple.