Psihoneuroimunologie umana
O stare de sanatate buna este asociata cu un sistem imunitar ce functioneaza corespunzator. Dar aceasta functionare este independenta de viata psihica, organismul nostru se protejeaza automat?Acest volum ofera atat o introducere bine documentata in imunologie, cat si o perspectiva de ansamblu asupra relatiilor dintre comportamentul uman, procesele neurologice si endocrine si functia imunitara bazata pe cercetari recente din domeniu.
Sunt abordate diferite subiecte importante precum: modul in care stresul influenteaza functia imunitara, modificarile functiei imunitare induse psihosocial, influenta puternica a depresiei asupra bolilor cardiovasculare si autoimune, rolul precum si efectele benefice ale intelegerii si exprimarii emotiilor asupra functionarii sistemului imunitar.
De asemenea, un loc important in acest volum il ocupa prezentarea unor modele explicative ale rolului benefic al interventiilor comportamentale si al diferitelor forme de psihoterapie asupra functionarii sistemului imunitar.
Cartea se adreseaza medicilor, psihologilor si tuturor celor interesati de interactiunea minte-corp.
Despre coordonatori:
Kavita Vedhara este profesor la University of Bristol, Marea Britanie, iar Michael R. Irwin este cercetator la UCLA Neuropsychiatric Institute, Los Angeles, USA.