In cursul istoriei umanitatii si mai ales in prezent contactul strins al omului cu animalele in diferitele arealuri geografice, a condus inevitabil, favorizat uneori si de conditii sanitare precare, la apritia zoonozelor.
Aceste afectiuni transmise in mod natural intre animalele vertebrate si om, in diferite climate si yone geografice, sint descrise pe larg in tratatul ZOONOZE: Biologie, practica clinica si controlul sanatatii publice.
Acoperind un sector important din domeniul sanatatii publice, tratatul se adreseaza in mod egal specialistilor in medicina umana cit si celor in medicina veterinara.
Autorii, personalitati ale lumii medicale, au adus in paginile cartii experienta anilor de cercetare in cele mai performante clinici si institute din lume. Volumul a fost structurat in 71 de capitole, fiecare prezentind istoricul bolii, agentul etiologic (cu o descriere captivanta a observatiilor realizate de-a lungul timpului), raspindirea geografica, simptomele, semnele clinice, investigatiile paraclinice (inclusiv cele mai recente tehnici de biologie moleculara), epidemiologia, prevenirea si controlul afectiunii respective.
Parcurgerea lucrarii devine astfel mai facila, interesanta si deopotriva instructiva, atit pentru medicii specialisti, cit si pentru rezidenti.
ZOONOZE: Biologie, practica clinica si controlul sanatatii publice reprezinta un tratat remarcabil ce contribuie la dezvoltarea unei metodologii coordonate medico-veterinare in investigarea si controlul acestor boli