"Pergamentul secret. Cinci tehnici initiatice tibetane" - cartea prezenta intr-o succesiune incitanta cele cinci tehnici speciale continute in pergamentul tibetan primit de la zeita Machandi, uluitoarea descoperire din Antarctica, revenirea neasteptata a doctorului Xien, precum si misterul insondabil din Muntii Orastiei care a provocat mari dureri de cap Serviciilor Secrete din Romania in deceniul trecut.Al patrulea volum din serie este o revelatie bulversanta, care ne arata ca Radu Cinamar are înca multi asi ascunsi în mâneca obscura a serviciilor secrete.
Dupa o absenta editoriala îndelungata, scriitorul ne prezinta o succesiune uimitoare de elemente biografice, care include modificari spectaculoase la nivelul Departamentului Zero, colaborarea cu Pentagonul într-o misiune foarte importanta în Antarctica, "cheia" Pergamentului Secret si mai ales esenta dezvaluirilor pe care Cezar Brad le face cu privire la una dintre cele mai controversate descoperiri din muntii Carpati, în anii 90.
O mina de informatii care nu trebuie ignorata...
Cuprins : Pergamentul Secret, Radu Cinamar
CAPITOLUL 1 - REMOTE VIEWING - EVOLUTIE ÎN SUA
CAPITOLUL 2 - MISIUNE IMPORTANTA
CAPITOLUL 3 - PERGAMENTUL SECRET - CINCI TEHNICI INITIATICE TIBETANE
CAPITOLUL 4 - PUNCT FIERBINTE ÎN ANTARCTICA
CAPITOLUL 5 - MASIVUL SUREANU
Fragment: Pergamentul Secret, Radu CinamarNu vreau totusi sa prelungesc aceste consideratii filosofice, care au avut ca substrat explicatiile subtile ale lui Shin Li. Este de ajuns sa constatam din lectura atenta a acestor citate ca noi nu putem fi deasupra binelui daca nu suntem în acelasi timp si deasupra raului. Totusi, legat de acest punct, îmi permit sa remarc aici necesitatea unei analize metafizice, fara de care nu putem spera sa întelegem într-un mod superior problematica raului si a binelui.
Shin Li a facut observatia ca raul este totusi un fapt incontestabil, o realitate pe care nici nu o putem nega, si nici nu o putem evita, cel putin atâta timp cât înca ne mai confruntam cu starea de ignoranta. Tot ea mi-a aratat ca exista un fel de mister al raului, a carui realitate nu poate fi obiectul de analiza a ratiunii sau logicii. Astfel apare acea dimensiune metafizica ce ne determina sa constatam ca raul este aproape incomprehensibil pentru inteligenta umana, însa aceasta afirmatie nu este valabila si pentru omniscienta divina.
- Gândeste-te putin, m-a îndemnat Shin Li. Daca Dumnezeu ar face rau, atunci El nu ar mai fi acel Dumnezeu. Deci, pentru Dumnezeu, raul pur si simplu nu exista. Tortura, ura, nedreptatea, sadismul nu constituie decât "miopii" ale oamenilor fata de aceste aspecte ale vietii, si ei le interpreteaza atunci ca fiind rele.
Daca Dumnezeu permite totusi existenta lor, aceasta se petrece fara îndoiala datorita anumitor motive pe care cu siguranta ca El le stie, dar deocamdata omul nu le poate cunoaste datorita starii de ignoranta în care se afla. Tot ceea ce poate el sa faca este sa spere ca mai târziu, uneori chiar într-o viata viitoare, evoluând din punct de vedere spiritual, el va afla raspunsul la aceasta mare enigma.
Am ramas pe gânduri. Argumentele erau valabile, dar natura umana era prea puternica pentru a le lasa sa se manifeste liber. Tendinta noastra de a cauta o rezolvare imediata, chiar o razbunare atunci când ni se face un rau, este prea puternica la cei mai multi dintre noi pentru a ne face sa fim lucizi si întelepti.
Aceasta se petrece mereu si mereu, chiar daca de fiecare data gândirea rationala ne arata foarte clar ca ea nici nu poate sa explice raul si nici nu reuseste sa-l elimine, deoarece actiunea misterioasa a raului nu poate fi transformata si alchimizata decât în inima, adica prin puterea formidabila a iubirii si a inocentei, care întotdeauna izvorasc dintr-o inima pura.
- Aici însa pot aparea alte probleme, am spus eu. Pentru ca, daca de exemplu o persoana se afunda în fapte rele, suferinta si chinul cumulat pot deveni de nesuportat pentru ea, împingând-o la fapte si mai necugetate, adica tot rele. Apare ca si cum nu exista scapare.
- Doar la o prima vedere, a subliniat Shin Li. De cele mai multe ori, omul se confrunta mai întâi cu ceea ce este rau si cu suferinta, pentru ca mai apoi, având aceste experiente, sa poata evolua spiritual într-o stare de maturitate spirituala. Atunci când el încalca în mod voit reguli sau principii pe care le considera obligatorii, suferinta care este generata în...