Dacă nu faci parte din categoria oamenilor aventuroși, cu atât mai mult această carte te va ajuta.
Arta supravieţuirii e un ghid complex despre cum poți rămâne în viață în mijlocul sălbăticiei folosind cunoștințe despre natură și tehnici transmise din generație în generație.
Probabil nu vei avea niciodată nevoie de ea, dar dacă se va întâmpla?
Într-un mediu ostil trebuie să știi ce și de unde să iei tot ce îți poate fi folositor pentru a ajunge din nou acasă.
Trebuie să te orientezi într-un loc necunoscut, să cauți hrană, apă, adăpost, să faci focul, să știi cum să atragi atenția posibililor salvatori.
Dar înainte de a ști cum să scapi cu viață trebuie să vrei cu adevărat asta, întrucât sunt multe lucruri care ar putea să te demoralizeze: frigul, vântul, ploaia, soarele nemilos, lipsa apei, a hranei, singurătatea…
Vor supraviețui numai cei care se vor adapta din mers la vicisitudini. Inteligența, rezistența psihică și tăria de caracter sunt principalele arme în lupta cu stihiile naturii din toate zonele climatice, fie că este vorba despre ținutul înghețat al nordului, jungla ecuatorială, deșertul australian, african sau sud-american ori jungla urbană a prezentului.
***
Arta supravieţuirii de Constantin Tătaru
Autorul ne oferă informații sintetizate, completate cu desene, astfel încât să fie ușor de înțeles și de aplicat de către oameni obișnuiți, fără pregătire specială.
Nu omite nici latura psihologică, dând îndrumări despre tehnici de gestionare a stresului, de păstrare a motivației și a unei atitudini pozitive în situații-limită.
În fel să supravieţuieşti în condiţii extreme, care sunt primele măsuri care trebuie luate obligatoriu atunci când ești într-o situaţie-limită, abc-ul celor care sunt la un pas de o catastrofă, scris într-un limbaj accesibil, antrenant, cu sufletul la gură de un scriitor stăpân pe lumea lui, dar şi pe cei care au gustul riscului în sânge.