Colectia Scoala Vietii Constiente, 12 volume
“Într-o epoca a confuziei morale si practice, cartile de autocunoastere au nevoie iminenta de regândire si reabilitare.Colectia The School of Life sustine aceasta directie discutând o serie de probleme ale vietii, printre care sanatatea mintala, banii, cariera, tehnologia si nevoia de a schimba lumea.
Coordonata de eseistul Alain de Botton, seria aduce în librarii volumele care ne-au lipsit din biografia scolara: carti despre experientele noastre de zi cu zi.
Colectia The School of Life contine volumele:
1 Cum sa creezi un caminCum poti crea un camin? "Acasa", va demonstra cartea, are o legatura mai putin importanta cu caramizile si mortarul, pernele si draperiile, decât cu sentimentul ca meritam sa apartinem mediului nostru, modelam, schimbam si, facând acest lucru, sa locuim în el.
2 Cum sa gandesti ca un antreprenorAntreprenoriatul îti ofera calea de iesire din lumea corporatista! Tu stabilesti cum lucrezi, la ce lucrezi si cum sa împarti recompensele.
3 Cum sa-ti faci mai putine griji cu privire la baniCum ne raportam la bani si însemnatatea pe care o au pentru noi. Cum reusesc sa ne motiveze si sa ne sperie, în acelasi timp? Pot schimba ei lumea în bine?
Si de câti bani avem de fapt nevoie?
4 Cum sa-ti dezvolti sanatatea emotionalaMai degraba decât sa cautam necontenit fericirea, Oliver James încurajeaza conceptul de sanatate emotionala, subliniind cele cinci elemente caracteristice: intuitia, o buna cunoastere de sine, relatii fluide cu cei din jur, ludicul si autenticitatea.
5 Cum sa nu-ti pierzi mintileDaca vrem sa trecem peste obstacolele emotionale de zi cu zi si sa fim mai fericiti, psihoterapeuta Philippa Perry discuta în aceasta carte patru elemente esentiale echilibrului nostru interior: autoobservarea, relationarea cu ceilalti, evadarea din zona de confort si explorarea povestilor prin care ne definim.
6 Cum sa ne gandim mai mult la sexAceasta carte sustine ca pentru secolul al XXI-lea este definitoriu echilibrul dintre dragoste si dorinta, aventura si devotament. Alain de Botton dezbate problemele sexualitatii moderne oferindu-ne o perspectiva care ne ajuta sa ne gândim mai profund si mai întelept la sex.
7 Cum sa imbatranesti frumosDaca am privi inaintarea in varsta ca pe o parte inevitabila a conditiei umane, am descoperi ca marea provocare a imbatranirii este pur si simplu provocarea de a trai!
8 Cum sa facem fata dificultatilorIndiferent de pozitia sociala, de succesul profesional, de împlinirea familiala sau de reusitele financiare, cu totii ne putem astepta sa experimentam, sub o forma sau alta, o pierdere, un esec sau o dezamagire.
9 Cum sa prosperi in era digitalaLumea în care traim se digitalizeaza din ce în ce mai mult. Care este însa efectul real al acestei nevoi constante de conectare?
10 Cum sa fii singurOferind experimente si strategii pentru a anihila teama noastra de singuratate, Sara Maitland ne ajuta sa o practicam fara anxietate si ne încurajeaza sa vedem beneficiile de a petrece timp cu noi însine
11 Cum sa-ti alegi partenerulParcurgând un material cultural bogat si folosind experienta sa în psihologia relatiilor, Susan Quilliam prezinta optiunile ca pe o calatorie de dezvoltare personala, ajutându-ne sa ne cunoastem mai bine, sa îi întelegem mai bine pe cei din jur si sa întelegem mai multe despre viata si despre cum vrem sa o traim.
12 Cum sa traiesti in orasCât de bine îti cunosti orasul? Sa cladesti o relatie cu un oras e ca atunci când intri în relatie cu cineva – asa cum orasele pot fi generoase sau inspirationale, la fel pot fi periculoase si impenetrabile.
******
Sunt lucruri esentiale care nu se predau la scoala: cum sa fim fericiti, cum sa fim singuri, cum sa schimbam lumea, cum sa îmbatrânim, cum sa nu ne pierdem mintile sau cum sa ne gândim la sex.
(Alain de Botton)