Despre inegalitate - Teoria inegalitatii economice pe întelesul tuturorCe înseamna „inegalitate economica”? Cum este masurata aceasta?
De ce ar trebui sa ne pese? De ce a crescut inegalitatea în Statele Unite?
Este cresterea inegalitatii o trasatura inevitabila a capitalismului? Ce ar trebui sa facem în legatura cu aceasta?
Despre Inegalitate preia aceste întrebari si, într-un limbaj simplu si clar, aduce în actualitate una dintre cele mai aprinse dezbateri economice si politice ale generatiei noastre.
Economistul american James K. Galbraith se foloseste de rezultatele ultimelor sale cercetari legate de inegalitate si explica acest concept într-un mod pe care îl poate întelege oricine.
Autorul îi introduce pe cititori în domeniul inegalitatii economice vorbind pe larg despre originile filosofice si teoretice ale acestui termen, despre varietatea de concepte folosite pe scara larga, despre indicatorii empirici si despre avantajele si dezavantajele acestora
Prin intermediul acestei carti, James K. Galbraith lanseaza teorii moderne despre cauzele si efectele cresterii inegalitatii din întreaga lume si propune o serie de masuri politice.
Despre Inegalitate
• furnizeaza un ghid cuprinzator si clar al uneia dintre cele mai stringente probleme din ultimul timp, bazat pe o investigatie originala a cresterii inegalitatii pe glob;
• introduce cititorii în problematica importanta a inegalitatii economice, un subiect fierbinte al alegerilor prezidentiale din SUA, din acest an;
• ofera rezultatele unei analizei originale, remarcabile, într-un mod usor de înteles de catre oricine, chiar si de cei care nu au pregatire economica.
Inegalitatea sociala si economica are mai multe forme, însa economistii tind sa fie interesati de studiul formelor sale de plata, venit si avere si de efectele pozitive sau negative ale acestora asupra performantelor unui sistem economic.
Te invitam sa citesti aceasta carte si sa descoperi teoriile economice privind indicatorii si cauzele majore ale distributiei inegalitatii, pentru a întelege mai bine ce ne rezerva viitorul economic.
UniCredit Bank