Inconfundabil - De ce este mai bine sa fii unicul în loc de cel mai bunceste persoane nu au fost doar curajoase si remarcabile, ci inconfundabile.
Au stiut ca, atunci când încerci sa fii cel mai bun, ramâi legat de definitiile altora pentru succes.
Pe de alta parte, lucrurile inconfundabile nu pot fi create decât de o singura persoana.
În consecinta, concurenta devine irelevanta.
Gânditi-va la arta lui Bansky sau la filmele lui Tim Burton – sunt creatii inconfundabile, care nu au nevoie de nicio marca de autenticitate.
Am scris aceasta carte cu speranta ca voi putea sa va ajut sa renuntati la asteptarile conventionale si sa creati ceva care sa fie cât de semnificativ, placut si unic se poate.
Fie ca sunteti antreprenori, artisti sau o persoana care îsi doreste sa-si puna amprenta asupra lumii, eu sper ca povestile din Inconfundabil sa va ofere inspiratia de a va croi propriul drum.
SRINIVAS RAO
Daca esti interesat de celebritate pe termen scurt si de glorie trecatoare, atunci esti mai câstigat cu emisiuni de tip reality-show si cu cea mai noua retea sociala.
Daca îti doresti sa schimbi lumea, aceasta carte îti va oferi inspiratie, te va încuraja si te va pregati.
Povestile sunt intense si sfaturile, excelente.
Chris Guillebeau, autor al „Born for This“ si „Startup de 100 $“
Motivatia intrinseca puternica reprezinta fundatia oricarui demers creativ sau antreprenorial. Inconfundabil al lui Srinivas Rao este baza acelei fundatii. Citeste-o!
Steven Pressfield, autor al „The War of Art“
Srinivas a scris un bilet de învoire captivant si plin de inspiratie si pasiune pentru ca tu sa poti sa spui adevarul si sa-l traiesti.
Iar aceasta este singura moneda de schimb pe care o avem în lumea asta schimbatoare si concurentiala.
Pamela Slim, autoare a „Body of Work“ si „Escape from Cubicle Nation“
Nu te mai chinui sa fii mai bun decât restul.
Succesul autentic înseamna sa creezi ceva ce nimeni altcineva nu poate copia.
Nu-ti propune sa fii cel mai bun – propune-ti sa fii unic.
Eram în cercul vicios corporatist.
În urma cu sapte ani, tocmai terminasem un MBA si speram sa fac ceva creativ, care sa conteze.
Însa locurile de munca sterile, din universul corporatiilor, în care ma trezeam captiv aveau nevoie de oameni care sa se supuna normelor.
Obosit fiind sa tot încerc sa nu ma scufund, am decis sa ma las purtat de val – am abandonat goana dupa cucerirea ierarhiei corporatiste ca sa ma dedic visului de a învata sa fac surf.
Cu siguranta ca acest pas nu a fost o miscare „înteleapta” pentru cariera mea.
Dar goana dupa valuri mi-a oferit inspiratie si mi-a dat curaj sa urmaresc un vis pe uscat: transmisiunile podcast Unmistakable Creative.
Faptul ca am intervievat mai bine de 500 de oameni extrem de creativi pe parcursul urmatorilor sase ani mi-a servit drept educatie la cel mai înalt nivel: am aflat modul în care invitati ca Seth Godin, Elle Luna, Tim Ferris, Simon Sinek si Danielle LaPorte si-au batatorit propriile cai si în care au rezistat presiunii de a face chestii conventionale.
SRINIVAS RAO