Dupa ce iese acoperit de cenusa si de singele altora din Turnul de nord, Keith Neudecker hotaraste, aproape inconstient, ca singura lui sansa e sa se intoarca la familia pe care o lasase in urma, la lumea pe care o cunostea cel mai bine.
Numai ca, dupa 11 septembrie 2001, totul s-a schimbat. Justin, fiul lui, se uita intruna cu binoclul pe cer, cu gindul la Bill Lawton (o versiune fictionala a lui Bin Laden) sau la vreun alt avion menit sa aduca distrugere.
Sotia sa, Lianne, macinata de spaima, vede Islamul peste tot: in carti postale de la prieteni, in muzica vecinilor, in orice o inconjoara. Peste toti cei instrainati, care nu se mai recunosc pe ei insisi, planeaza figura artistului cunoscut sub numele de Omul cazator care, suspendat deasupra multimilor, le aminteste tuturor, iar si iar, imaginea inghetata in timp a supremei disperari, cea a oamenilor cazind din turnurile in flacari.
?Proza de calitate depinde de posibilitatea ei de a emana un adevar inca necunoscut, de a alege cea mai potrivita combinatie de realitate si magie si de a gasi proportia fericita de bine si rau? In romanul lui Don DeLillo, barbatii si femeile cad peste cititor fara plasa de siguranta, fara sprijinul comparatiei si al ironiei, fara ceva care sa le incetineasca prabusirea. Omul cazator nu este arta, nu e performance, ci este realitate, acea realitate care poarta in sine amintirile, duiosia si intelesul spatiului haotic dintre cer si pamint.?
(The New York Times)
?Omul cazator reda cea mai limpede imagine a evenimentelor din ziua de 11 septembrie 2001.?
(Newsweek)
?Nimeni inaintea lui DeLillo nu a aratat cum functioneaza legatura dintre terorist si cel care supravietuieste atacului.?
(Literary Review)