Libraria Bucuresti, numai carti bune
Libraria Bucuresti, numai carti bune
Revolta Roboților David Icke

Contul meu

Cosul meu

Relatii Clienti

Cum Cumpar ?
NOUTĂȚI
ÎN LIBRĂRIE
BESTSELLER
CĂRȚILE ANLUI 2024
OFERTE SPECIALE
PROMOŢII ŞI PACHETE
SUPERCĂRȚI
ÎN CURS DE APARIȚIE
Aboneaza-te la newsletter
ANPC
Romania in Primul Razboi Mondial
-7
Romania in Primul Razboi Mondial
Editura: Meteor
Data aparitiei: 2014
Numar de pagini: 448
Autor(i): Glenn E. Torrey
Editura: Meteor Press

Romania in Primul Razboi Mondial

In pofida unei pozitii strategice vulnerabile, a unei armate prost pregatite si a unor promisiuni discutabile de sprijin militar din partea Fortelor Aliate, Romania a intrat in Primul Razboi Mondial in august 1916. In schimb, a primit o sanctionare formala pentru anexarea regiunilor cu populatie romana ...
Apare in curand
CARTI » Librarie online » Romania in Primul Razboi Mondial

Romania in Primul Razboi Mondial

Romania in Primul Razboi Mondial

In pofida unei pozitii strategice vulnerabile, a unei armate prost pregatite si a unor promisiuni discutabile de sprijin militar din partea Fortelor Aliate, Romania a intrat in Primul Razboi Mondial in august 1916. In schimb, a primit o sanctionare formala pentru anexarea regiunilor cu populatie romana din Austro-Ungaria. Asa cum Glenn Torrey dezvaluie in studiul sau, decizia se va dovedi curand impulsiva si riscanta pentru ambele parti.

Torrey detaliaza felul cum, la sfarsitul lui 1916, armatele Puterilor Centrale, conduse de generalii Falkenhayn si Mackensen, au ocupat doua treimi din teritoriul romanesc, dar cu pretul dislocarii unor importante forte militare necesare pe alte fronturi. Aliatii, cu precadere rusii, au fost constransi sa procedeze la fel pentru a preveni prabusirea definitiva a Romaniei.

Torrey prezinta cea mai competenta relatare ? de pana la aceasta ora ? asupra luptelor dure din timpul campaniei din 1916 si a tentativei reinnoite a fortelor austro-ungare de a infrange armata romana in vara anului 1917. In aceasta din urma campanie, reliefat? aici, dar ignorata in relatarile din afara spatiului romanesc, are loc o reorganizare si o reinarmare a soldatilor romani, cu sprijin din partea Armatei Rosii aflate in dezintegrare, iar inamicul sufera o infrangere uluitoare. Totusi, in haosul provocat de Revolutia Rusa, Puterile Centrale au fortat Romania sa semneze o pace separata la inceputul lui 1918. In cele din urma, aceasta i-a permis Romaniei sa reintre in razboi si sa ocupe cea mai mare parte a teritoriului promis in 1916.

Inegalabila stapanire a mijloacelor de cercetare a surselor din arhive si a celor auxiliare de informare si indelungatele sale studii asupra subiectului confera autoritate si echilibru relatarii sale privind evenimentele militare, strategice, diplomatice si politice petrecute de ambele parti ale frontului de lupta. Pe deasupra, apelul facut la memoriile unor persoane aduce in prim plan trairile oamenilor pe timp de razboi. Conducatori militari importanti in cel de-Al Doilea Razboi Mondial, ca Ion Antonescu i Erwin Rommel, si-au construit cariera in timp.

"O excelenta relatare, reprezentand o importanta contributie la literatura istorica despre Primul R?zboi Mondial in sud-estul Europei.?

(Slavic Review)

?Torrey prezinta un studiu de caz al unei puteri de dimensiuni medii prinse in angrenajul r?zboiului total si constranse sa exploateze cat mai bine situatia si oportunitatile. Bazandu-se pe cunoasterea limbii romane si pe accesul inegalabil la sursele romanesti, el restructureaza fundamental modul de intelegere a teatrelor de operatie balcanice si din sudul Rusiei in ultimii ani ai Marelui Razboi.?

(Dennis E. Showalter)
Carti scrise de acelasi autor:
Glenn E. Torrey - Romania in Primul Razboi Mondial (apare in curand - solicita acest produs)

Ce parere ai despre cartea "Romania in Primul Razboi Mondial" ?

Cine a cumparat Romania in Primul Razboi Mondial, a mai cumparat si:
Caiete de tehnici chirurgicale. Volumul 5
Nicolae Angelescu, Florian Popa
Ospete domnesti si boieresti in Moldova si Valahia
Radu Lungu
Rivala din harem volumul 1. Suleyman, Hurrem si printesa venetiana
Jean-Michel Thibaux
Psihodinamica organizatiilor
Leopold Vansina, Marie-Jeanne Vansina-Cobbaert
Abonare newsletter
Relatii clienti
termeni si conditii
Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii
| Despre noi | Carti Online | Reguli confidentialitate | Sitemap |
© LIBRARIA BUCURESTI ONLINE