Apariţia psihoneurologiei, ca disciplină de graniţă între ştiinţele neurale, psihologie, ştiinţele tehnice, este rezultatul traducerii în viaţă a exigenţelor acestei orientări metodologice, respectiv a principiului interdisciplinarităţii şi al complementarităţii.
În lucrarea de faţă se realizează o sinteză relevantă a studiului şi problematicii actuale a psihoneurologiei, sub dublul său aspect, teoretic ... citeste mai departe
Lucrarea cuprinde prezentsrile a 50 de plante medicinale care fac parte din flora spontans sau cultivats din România.
Autoarele descriu, la fiecare plants, denumirea stiintifics si cea populars, semnificatia spirituals, obiceiurile populare legate de planta respectivs, ecologia ei, trsssturile anatomo-morfologice, produsul fitoterapeutic utilizat, compozitia chimics, actiunea biologics, recomandsrile plantei respective în ... citeste mai departe
Scopul acestei lucrari este aducerea la cunostinta specialistilor a celor mai actuale date din acest domeniu, rezultate si acumulate în urma unor numeroase experimentari, fapte de observatie, constatari privind modul de actiune, efectele, tehnicile de aplicare ale diverselor proceduri de electroterapie, precum si unele realizari românesti teoretice si practice în ... citeste mai departe
Alegerea unor soiuri robuste, amplasarea corecta si ingrijirea adecvata ne vor asigura trandafiri sanatosi.
Cu toate acestea, uneori pe plante se instaleaza boli, daunatori sau acestea incep sa sufere din cauza unor carente. Cu repercursiuni asupra infloririi si a aspectului general al plantelor.
Plecând de la propria experienta religioasa, Emmanuel Carrère îsi imagineaza, cu abilitatea unui anchetator, începuturile crestinismului si urmareste totodata parcursul si învataturile apostolilor Luca si Pavel.
De asemenea, în demersul sau, încearca sa înteleaga de ce credinta continua sa aiba o putere atât de mare de doua mii de ani încoace.
E iarna în Aria X, teritoriul care, de mai bine de treizeci de ani, a ramas învaluit în mister, caci toti membrii expeditiilor care s-au aventurat dincolo de frontiera sa au disparut ori s-au îmbolnavit grav.
Chiar si Divizia Sudica, agentia care cerceteaza probele aduse din Aria X, a intrat în ... citeste mai departe
La începutul secolului trecut, C.G. Jung inventa termenul de complex. De atunci stim ce ne bântuie în diferite chipuri, adesea în pofida eforturilor de a tine situatia sub control.
Putini stiu, dar termenul complex a fost preluat de Freud de la Jung, fiind inclus apoi în sintagme devenite între timp celebre, ... citeste mai departe
Presiunea "termenelor" de la serviciu, munca nesatisfacatoare în echipa, proasta gestionare a timpului sau lipsa de apreciere din partea superiorilor sunt doar o parte dintre motivele pentru care tot mai multi angajati se plâng ca sufera de "epuizare profesionala" sau "burnout".
Recunoscând ca o parte din solutii ar putea veni pe ... citeste mai departe
Regina Maria continua sa fie o fascinatie pentru noi. Ne încânta cu adevarat metamorfoza unei principese pe jumatate englezoaica, pe jumatate rusoaica într-o regina mai românca decât românii, iubindu-i pe acestia si iubindu-le tara pâna la a se confunda cu ei si cu ea.
Au trecut trei sute de ani. Scadrial este acum in pragul modernitatii, are cai ferate care dubleaza transportul pe canale, iluminat public electric si inalta primele structuri de zgarie-nori.
Kelsier, Vin, Elend, Sazed, Spook si ceilalti au devenit repere istorice sau religioase.
In ciuda spectaculosului progres tehnologic, vechile arte magice ale allomantiei ... citeste mai departe
Cand Germania nazista si Uniunea Sovietica au semnat Pactul germano-sovietic in 1939, lumea intreaga – inclusiv cetatenii germani si sovietici – a fost socata.
Pana atunci Hitler nu se sfiise sa acuze comunismul ca fiind un flagel mondial si nici Stalin nu era mai tolerant fata de fascism.