Sebastian Schnoy s-a saturat pana peste cap de toata povestea pesimista despre criza Uniunii Europene si s-a hotarat sa se opreasca numai asupra celor bune. Ce a fost de invatat, de la cine si cand?
Lui Caesar nu i-a trecut niciodata prin minte sa vanda fantanile Romei sub forma de hedging, ... citeste mai departe
"Va asigur, sunt tot eu" este un studiu fascinant asupra fortelor care modeleaza pesonalitatea si comportamentul uman.
Dupa calatoriile in lumea fizicii (Black Bodies and Quantum Cats) si a matematicii (The Calculus Diaries), Jennifer Ouellette isi indreapta atentia spre misterele identitatii, inspirandu-se din genetica, neurostiinte si psihologie, cu marca sa personala ... citeste mai departe
Ne urcam repede in avion, sa facem shopping la New York, si aflam la stirile orei 5 ce s-a petrecut in Australia, la 4.30. Trimitem e-mailuri in Noua Zeelanda si in trei minute primim raspuns.
Dar, in esenta, tot oameni ai Epocii de Piatra ramanem, ne purtam in continuare la ... citeste mai departe
De la Coco Chanel la Miuccia Prada, cu opriri spectaculoase in biografiile unor nume iconice in istoria haute couture, ca Jeanne Lanvin, Madeleine Vionnet sau Rose Bertin.
Somptuozitate si eleganta lejera, tragedii personale si idile cu iz de carte postala, sampanie, parfumuri fine si rochii desprinse, parca, din visul unui Salvador ... citeste mai departe
"Taramul lamailor" este povestea plina de culoare a lamailor si o neasteptata istorie culturala, politica si morala a Italiei, de la sosirea citricelor in Calabria, in secolul al II-lea, la dominatia araba din Sicilia din veacul al IX-lea, pana la slowfood si studiile genetice ale secolului XXI.
Pornind de la gandirea unor filozofi ca Hegel, Schelling sau Wittgenstein, volumul ofera o imagine ingenioasa si inteligenta asupra lumii, dar nu exclude nici existenta unicornilor pe fata nevazuta a Lunii, nici a familiei Simpson si nici a lui Lars von Trier. Markus Gabriel, o adevarata cometa a filozofiei, abordeaza ... citeste mai departe
"Minciunile sunt ca bumerangul. Se întorc si îl lovesc pe cel care le-a lansat în lume, ca sa împiedice un rau si mai mare. Uneori imediat, alteori dupa ceva timp.“
(Monika Peetz, Doamnele de marti)
Cinci doamne, cinci prietene. Cu cincisprezece ani în urma, dupa absolvirea unui curs de limba franceza, cele ... citeste mai departe
„Astazi, cine are bani duce în general lipsa de stil, iar cine are stil duce în general lipsa de bani. Pe timpuri, snobismul îndeplinea o anumita functie, câta vreme exponentii înaltei societati impuneau un stil care merita imitat.
Dar, fara modele, snobismul nu poate functiona, iar în ceea ce priveste ... citeste mai departe
Jurnalul de lectura: un volum de note, gânduri si impresii de calatorie despre prieteni, despre evenimente publice si personale, provocate toate de lectura sa.
De la Don Quijote (august) la Insula Doctorului Moreau (februarie) si la Kim (aprilie), Manguel ne poarta printr-o aventura unica în literatura si în viata si ... citeste mai departe
Un roman stralucit imaginat, în care un jurnalist îi intervieveaza pe toti cei care l-au cunoscut, sau au crezut ca l-au cunoscut, pe Alejandro Bevilacqua, un sclipitor scriitor sud-american, enervant de alunecos, autor al capodoperei "Lauda minciunii".
Dar relatarile din cercul sau de prieteni, iubiti, iubite si dusmani devin tot mai ... citeste mai departe
Ute Ehrhardt a scris celebrul volum Fetele bune ajung în rai, fetele rele ajung unde vor.
Minciuni estetice si gena egoista, intimitate versus pasiune, ambalajul amagirilor si ratia de fericire. Unii mint, iar altora le place sa creada, pentru ca iubirea adevarata cu minciuna subtire se tine.