Aceasta culegere de retete este inspirata din bucataria traditionala romaneasca, dar cuprinde si retete specifice bucatariei internationale.
Cartea este structurata in noua capitole, corespunzatoare diferitelor grupe de semipreparate si preparate culinare, si contine, de asemenea, principalele metode moderne de preparare culinara pentru obtinerea factorilor nutritivi continuti de materiile prime, precum si ... citeste mai departe
„La sugestia mea, dna Dorina N. Rusu, membru corespondent al Academiei Române, a pregatit o cronica a evenimentelor din perioada 1914-1920, adica de la izbucnirea Primului Razboi Mondial pâna la încheierea Tratatului de pace de la Trianon
Ea se adresesaza tuturor (tineri si vârstnici) care vor sa stie sau, daca stiau ... citeste mai departe
În Colectia „Opere fundamentale”, editata sub egida Academiei Române de catre Fundatia Nationala pentru Stiinta si Arta, în parteneriat cu Muzeul National al Literaturii Române, au aparut recent doua volume dedicate Existentialismului românesc.
Iata un mic fragment care îi apartine lui Mircea Eliade.
«Când, acum vreo zece ani, Giovanni Papini îmi marturisea, ... citeste mai departe
La 15 septembrie 1521, domnitorul tarii Românesti Neagoe Basarab se stingea din viata si era urmat la tron de fiul sau, Theodosie.
Personalitatea sa complexa a lasat posteritatii doua monumente de o valoare exceptionala: unul în domeniul arhitecturii – mareata biserica episcopala de la Curtea de Arges, iar altul în domeniul ... citeste mai departe
"Serban Cioculescu e un intelectual din clasa lui Paul Souday, sagace în observatii, abandonându-se cu voluptate comentariului filologic, restrângând, când e cazul, multele instrumente de care dispune pentru a face cu bisturiul incizia trebuitoare.
Vivacitatea si mobilitatea spirituala permit deplasarea ochiului critic pe toata întinderea peisajului literar, de la cronicari la ... citeste mai departe
Textele cuprinse în aceste doua volume reusesc sa ne dezvaluie câteva dintre tainele nasterii gândirii eminesciene precum si deschiderile lui catre literatura, filosofia, viata stiintifica din Germania, Franta si chiar din America.
Dictionarul de rime, diferite traduceri din germana sau franceza, notele de curs si de lectura sunt, alaturi de corespondenta ... citeste mai departe
Editia dedicata operei lui Ioan Slavici cuprinde sapte volume, structurate pe genuri: Nuvele, Povestiri si Teatru, Romane, Memorialistica, Publicistica, Corespondenta.
Primele doua volume includ nuvelistica (Nuvele I-IV), partea de creatie a scriitorului, ce reprezinta un punct de referinta în dezvoltarea acestui gen în literatura româneasca.
Aceste volume contin dramele istorice, dramele antice si tragediile scrise de Shakespeare.
Editia e scoasa pe hârtie de Biblie si poarta girul academicianului Dan Grigorescu, care a selectat cele mai bune traduceri si a întocmit un aparat de note si comentarii extrem de util.
Volumul reuneste toata opera literara a lui Ion Creanga: Povesti. Amintiri din copilarie. Povestiri. Varia (povestiri didactice, versuri originale, poezii populare), articole si corespondenta. Fata de alte editii cuprinde si Oltenii în Iasi si cele doua povesti "corosive".
Dosarul critic si bibliografic s-a completat cu informatii si noi interpretari.
Cartea cuprinde documente inedite, aflate în posesia Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii.
Recunoscuta ca o foarte serioasa cercetatoare a acestei zone subterane a istoriei literare, Ioana Diaconescu pune la dispozitie o serie de date care întregesc profilul civic, moral si scriitoricesc al unuia dintre autorii care au marcat viata socio-intelectuala ... citeste mai departe
În Colectia „Opere fundamentale”, editata sub egida Academiei Române de catre Fundatia Nationala pentru Stiinta si Arta, în parteneriat cu Muzeul National al Literaturii Române, au aparut primele doua volume din Poezii - Mihai Eminescu.
Volumul I cuprinde:
Poezii. Cronologii si simbioze poetice 1866-1876
Voluml II cuprinde:
Poezii. Cronologii si simbioze poetice 1877-1883 ... citeste mai departe