Psihologia relatiilor fraterne
Frati… surori… cuvinte ce ne poarta cu gândul la hârjoana copilariei, la conflicte mai mult sau mai putin deschise, la frontul comun realizat câteodata împotriva parintilor.
Dar daca a fi fratele sau sora cuiva, a avea un frate sau o sora, implica o relatie emotionala cu influente reciproce, cu suisuri si coborâsuri, o relatie care, constatam la finalul vietii, a fost cea mai durabila dintre toate?
Prima carte de acest fel din psihologia americana si o noutate pe piata româneasca, Psihologia relatiilor fraterne deschide drumuri într-un teritoriu emotional intens pasional, însa adesea ascuns de privirile celor din afara fratriei, motiv pentru care a fost atât de putin studiat.
Prin aceasta lucrare, bazata pe cercetare si pe dovezi clinice adunate în peste douazeci de ani de experienta, presarata cu studii de caz si creând noi perspective asupra teoriilor atasamentului, dezvoltarii sinelui si aparitiei identitatii sexuale, cei doi autori aduc în lumina importanta relatiilor fraterne în cadrul terapiei individuale si familiale, permitând totodata cititorului interesat sa se redescopere si sa-l redescopere pe celalalt în legatura fraterna.
Stephen P. Bank este directorul Centrului de consultare si cercetare în comunicarea dintre pacient si medic din Middletown, Connecticut.
Michael D. Kahn, profesor de psihologie clinica, face parte din Asociatia Emeriti a Universitatii Hartford, din Societatea de psihoterapie psihanalitica din Connecticut si profeseaza la cabinetul sau din Hartford, Connecticut.