CARTI »
Istorie »
Vanatoare buna. Povestea unui maestru al spionajului Vanatoare buna. Povestea unui maestru al spionajului
30 de ani în CIA - Povestea unui maestru al spionajului american.Jack Devine este unul dintre marii maestri ai spionajului.
El a fost în Chile când a cazut Allende; el a condus razboiul lui Charlie Wilson în Afganistan si a pus în mâinile mujahedinilor rachetele Stinger în timpul razboiului acestora cu sovieticii; el a supravegheat efortul CIA de a-l doborî pe Pablo Escobar, traficantul de droguri din Columbia.
Devine a servit interesele Americii timp de mai mult de treizeci de ani într-o gama larga de misiuni sub acoperire, conducând în cele din urma Directia Operatiuni, o unitate CIA care coordoneaza mii de agenti americani din întreaga lume.
„Vânatoare buna: povestea unui maestru al spionajului american” contine amintirile fascinante ale timpului petrecut de Devine la Central Intelligence Agency.
Este o poveste cu intrigi sofisticate si manevre cu mize covârsitoare, o poveste cu atât mai palpitanta cu cât în joc este soarta geopolitica mondiala.
"O relatare sofisticata, foarte bine documentata a vietii reale din adevarata CIA, care contribuie enorm la întelegerea publica a culturii spionajului – cu bune si cu rele."
Bob Woodward
Servindu-si tara din interiorul CIA, în timpul administratiilor a sase presedinti ai SUA – de la Richard Nixon la Bill Clinton – si sub comanda a unsprezece directori ai CIA, Jack Devine a traversat întreaga perioada dificila a Razboiului Rece, participând în final la încheierea acestuia cu succes.
Nu veti gasi în aceasta carte niciun smoking perfect croit pentru a degusta un Martini în locatii exotice, înainte de a dansa cu o trupesa creatura tropicala.
Veti afla însa ce înseamna asteptarea la pânda, încapatânarea în a urmari un obiectiv pâna în pânzele albe, cotidianul greu si deseori nesigur al unui om care a ales sa serveasca ceva mai presus decât propria persoana.
În paginile lui Jack Devine va asteapta adevaratul salariu al lui James Bond: sudoare, sânge si lacrimi.
Cornel Biris