Cum să nu faci nimic. Economia atenției și capcanele ei
Într-o epocă în care aproape totul se petrece online, atenția noastră a devenit unul dintre cele mai valoroase bunuri, de cele mai multe ori fiind comercializată fără voia noastră și în schimbul unui preț injust.Atenția noastră a ajuns monedă de schimb într-o lume în care valoarea unui individ se măsoară în funcție de cât este de productiv.
Ne sacrificăm libertatea, forța de gândire, sănătatea fizică și pe cea mintală pentru a satisface o piață capitalistă care nu ține cont de nevoile noastre.
În cartea de față, câștigătoare a numeroase premii, autoarea ne arată unde greșim în această tranzacție.
Ea nu promovează retragerea din societate, asemenea filozofiilor din vechime, ci mai degrabă o schimbare a perspectivei.
Astfel, o atenție sporită acordată lucrurilor care chiar contează poate duce la acțiuni politice, sociale și economice semnificative și la o înțelegere mai profundă asupra sinelui.
Cum să nu faci nimic a fost declarată cartea anului de publicații precum Time, The New Yorker, GQ, Elle, Fortune, Boing Boing și The Irish Times.
Un discurs bine gândit și erudit despre importanța interiorizării și a acordării atenției spațiilor din jurul nostru.
San Francisco Chronicle
Cum să nu faci nimic este ca un prieten atent și sensibil, care te face să simți în adâncul sufletului că viața este un dar miraculos.
The Seattle Times
O carte extrem de instructivă, cu o filozofie practică menită să ne ajute să o luăm mai ușor și să ne dăm puțin la o parte din calea forțelor care ne amenință atât sănătatea mintală, cât și supraviețuirea, ca specie.
Los Angeles Times